حرفه وطن
 
قالب وبلاگ

تعریف خشک کردن:

عمل خشک کردن یعنی گرفتن آب از مواد غذایی توسط حرارت تحت عمل تبخیر یا تصعید.

می توان گفت وجود آب در یک ماده غذایی عامل اصلی برای رشد و نمو و فعالیت میکروب و فعل و انفعالات شیمیایی است که مقدار آب برای این قبیل فعالیت ها را فعالیت آبی (AW) می نامند.

مثلا یکی از مهم ترین عواملی که موجب ماندگاری طولانی مدت در حبوبات، غلات و همچنین ادویه ها می شود، کاهش رطوبت آن ها تا حد مناسب است. از دیگر مزایای خشک کردن، کم شدن وزن و حجم محصول و سهولت استفاده(مانند قهوه فوری) می باشد.

انواع خشک کردن:

به دو صورت طبیعی و مصنوعی انجام می پذیرد:

روش طبیعی:

خشک کردن طبیعی که توسط انرژی خورشیدی صورت می گیرد، مزایا و معایبی دارد؛ بدین صورت که خشک کردن طبیعی نیاز به فضای کافی برای گسترانیدن مواد غذایی دارد و در معرض آلودگی هوا، گرد و غبار می باشد. همچنین امکان انتقال آلودگی توسط حشرات نیز وجود دارد. مناطقی که هوای مرطوب دارند یا دارای رطوبت بالایی می باشند، برای خشک کردن به صورت طبیعی مناسب نیستند، ولی از مزایای این روش می توان مقرون به صرفه بودن آن نسبت به روش مصنوعی را نام برد.

روش مصنوعی:

این روش توسط یکسری دستگاه ها و وسایل ویژه و انواع خشک کن ها در صنعت انجام می گیرد. محصول به دست آمده در این روش نسبت به روش قبلی کیفیت بهتری دارد.

انتخاب مواد اولیه:

انتخاب مواد خام و نوع واریته ی محصول یکی از عوامل مهم قبل از خشک کردن می باشد، چرا که در حین عملیات خشک کردن کمترین صدمه به بافت وارد می شود.

باید از میوه ها و سبزی های تازه و با کیفیت مناسب استفاده شود و مواد نارس و خام اصلا برای خشک کردن مناسب نیستند. البته در خشک کردن طبیعی چون از نور خورشید استفاده می شود، می توان میوه های تا حدی نارس را نیز در نظر گرفت، چرا که در حین عملیات رنگ آن ها توسعه و بهبود می یابد.

مکانیسم خشک کردن:

درون یک تکه از ماده غذایی، شکاف ها، منافذ، مجاری یا شبکه موئینی وجود دارد که در هنگام خشک کردن، آب در این فضا و مجاری به حرکت در می آید و به سطح پیش می رود. در این جا قند، نمک ها و سایر اجزاء محلول در آب از غشاء و دیواره سلولی گذشته اند و توسط آب حمل و به قسمت سطح منتقل می شوند.

آب در سطح خارج شده، اما مواد دیگر در سطح باقی می مانند، علت این که در هنگام خشک شدن در سطح میوه ها یک لایه تراوش قندی و چسبناک می باشد همین است.

کیفیت مواد غذایی در فرآیند خشک کردن:

هر چه قدر ماده ی غذایی بیشتر خشک شود، رنگ سبز بیشتر از دست می رود، از شدت رنگ زرد کاروتن کاسته شده و رنگ سبز کلروفیل تبدیل به زیتونی رنگ می شود.

مواد فرار ایجاد کننده ی طعم و عطر، به همراه آب از ماده ی غذایی خارج می شوند که البته این میزان به درجه حرارت و غلظت مواد جامد بستگی دارد.

مواد فرار در مراحل اولیه خشک کردن از دست می روند. به همین دلیل ادویه ها را در درجه حرارت پایین خشک می کنند. توصیه می شود برای حفظ بهتر عطر و طعم سبزیجات در منزل، از پنکه جهت خشک کردن آن ها استفاده شود که این مورد به حفظ کیفیت محصول کمک می نماید، چرا که در درجه حرارت بالا محصول عطر و طعم خود را بیشتر از دست می دهد و همین طور سرعت خشک شدن بیشتر می شود.

اثرات تغذیه ای:

طبیعی است در جریان خشک کردن، ویتامین ها(خصوصا انواع محلول در آب مانند ویتامین های C، B و...) با از دست دادن آب کاهش می یابند، ولی ویتامین های محلول در چربی(مانند ویتامین های A ،E و...) تا حدی در قسمت ماده ی خشک باقی می مانند.

کاهش ارزش تغذیه ای در هنگام آماده سازی ماده غذایی(مثلا در خرد کردن)، بسیار بیشتر از عملیات خشک کردن می باشد.

موارد بالا در خشک کردن به روش مصنوعی با کیفیت بهتری حفظ می شوند.

میکروارگانیسم ها:

کپک ها قادر هستند روی مواد غذایی تا رطوبت 12 درصد رشد کنند، مخمرها و باکتری ها برای رشد به رطوبت بیشتری نیاز دارند(بیشتر از 30 درصد).

میوه ی خشک، غلات و حبوبات که تقریبا 16 درصد رطوبت دارند، اگر در جای مرطوب نگهداری شوند، در معرض کپک های هوازی خواهند بود.

شستشو و ضدعفونی کردن سبزیجات و میوه جات قبل از عملیات خشک کردن بسیار حائز اهمیت است. چرا که انگل های بیماری زا در حین فرآیند خشک کردن باقی می ماند و نابود نمی شوند.

همچنین نظافت سطوح خشک کردن، چاقو و وسایل کار در حین عملیات بسیار مهم است.

محل نگهداری محصولات خشک شده:

محصولات خشک شده باید در محل خنک و خشک نگهداری شوند.

پگاه محمدزادهکارشناس صنایع غذایی


موضوعات مرتبط: صنایع غذایی، نگه داری، ،
برچسب‌ها:
[ چهار شنبه 11 ارديبهشت 1392برچسب:, ] [ 22:43 ] [ عیسی میرداروطن ] [ ]
در جهت تقویت هوش بهتر است از غذاهایی كه ارزش غذایی ندارند بپرهیزید، غذاهایی كه فقط باعث چاقی شما میشوند نه تنها حافظه شما را تقویت نمی كنند بلكه كلسترول خونتان را نیز بالا می برند. اما 10 ماده غذایی هم هستند که برای تقویت هوش در اولویت قرار دارند که به ترتیب زیر می باشد :

1. اسفناج :

اسفناج به دلیل بافت های گیاهی كه دارد از بسیاری از بیماری ها در خانم ها پیشگیری می كند. تحقیقات نشان می دهد خانم هایی كه از اسفناج و سبزی های سبز دیگری استفاده می كنند، پیر شدن سلول هایشان را به تاخیر می اندازند. اسفناج به دلیل آنزیم هایی كه در برگ های آن وجود دارد، سیناپس بین سلول های را تسهیل می بخشد و هوش را تقویت می كند. اسفناج دارای ماده دارویی به نام فولیك اسید است كه در جهت تقویت حافظه موثر می باشد و هم چنین برای افرادی كه دارای عارضه قلبی هستند نیز بسیار مفید می باشد. اسفناج حاوی مواد آنتی اكسیدان نیز می باشد

2. قهوه :

قهوه دارای موادی مانند : آنتی اكسیدانها، آمینو اسید، ویتامین و مینرال است. بخصوص اگر دانه های قهوه را دم كنید و بخورید در جهت تقویت حافظه بسیار مفید می باشد. قهوه به دلیل كافئینی كه دارد در جهت تقویت حافظه مفید است. قهوه هم چنین بر ضد آلزایمر میباشد و با مصرف مداوم قهوه دچار آلزایمر نخواهید شد.


3. غلات :

غلاتی مانند سویا، لوبیا، نخود فرنگی، عدس دارای روغن بسیار مفیدی هستند كه در جهت تقویت حافظه لازم می باشد.


4. میوه و سبزیجات :

میوه و سبزیجات دارای آنتی اكسیدان های بسیار مفیدی هستند. میوه و سبزیجات برای تقویت حافظه بسیار مفیدند.


5. تخم مرغ :

تخم مرغ ماده بسیار مفیدی در جهت تقویت حافظه می باشد بخصوص این كه مادران باردار به هنگام بارداری ، تخم مرغ مصرف كنند در هوش فرزندشان بسیار موثر است.


6. ماست :

آیا می دانید یك پیاله ماست دارای امگا 3 و دی اچ ای می باشد. امگا 3 و دی اچ ای مواد بسیار مفیدی در جهت تقویت حافظه می باشند. اگر فرزندتان در زمان رشدش هر روز ماست مصرف كند، تاثیر بسیاری را بر روی رشد او می گذارد.


7. انبه :

این میوه ماده ی دیگری است كه در تقویت حافظه بسیار مفید می باشد. با این كه میوه چرب است و دارای بافتهای چربی می باشد اما باعث می شود كه گردش خون تسریع یابد. هنگامی كه گردش خون سریعتر شود باعث می شود خون بیشتری به مغز برسد و همچنین این میوه در حافظه نیز موثر است.


8. سیب زمینی :

محققان استرالیایی به تازگی دریافته اند كه موادی مانند كربوهیدرات ها كه به وفور در سیب زمنی یافت می شوند باعث تقویت حافظه می شوند.


9. ماهی :

ماهی نیز یكی دیگر از مواد غذایی است كه باعث تقویت و رشد سرییع تر سلول های مغز می شود و در نتیجه باعث تقویت حافظه می شود. ماهی برای عارضه ی قلبی نیز مفید است.


10. شكلات :

شكلات نیز یكی دیگر از موادی است كه باعث تقویت حافظه می شود. البته بهتر است شكلات هایی را مصرف كنید كه یا تلخ هستند و یا شكلات هایی را كه حاوی شیر باشند.

   



موضوعات مرتبط: بهداشت، ،
برچسب‌ها:
[ چهار شنبه 11 ارديبهشت 1392برچسب:, ] [ 22:38 ] [ عیسی میرداروطن ] [ ]

 

کاسنی گیاهی علفی و یک ساله است. ساقه های آن گرد و قطور با گل های آبی آسمانی و برگ های سبز کم رنگ و یا پررنگ و تلخ است.

اگرچه این  گیاه بومی کشورهای آفریقای شمالی، آسیا و اروپاست امروزه در سراسر جهان کشت می شود. مصری های باستان از این گیاه برای تصفیه خون و دفع سموم کبد استفاده می کردند. ریشه کاسنی به عنوان جایگزین قهوه و قسمت های دیگر نیز در پخت و پز و به عنوان دارو مورد استفاده قرار می گیرد.

 

خواص کاسنی: 

1-  ریشه کاسنی با افزایش جریان زردآب، به بدن کمک می کند تا مواد غذایی و مایعات موجود در بدن بهتر هضم شوند.

2- پماد تهیه شده از برگ های له شده آن برای درمان التهاب و ورم چشم استفاده می شود.

3- کاسنی  در پیش گیری از پوکی استخوان، سرطان روده و سینه موثر است.

4- مخلوطی از آب کاسنی، هویج، کرفس و جعفری، غذایی مغذی برای اعصاب، چشم و سیستم عضلانی به حساب می آید.

5- این گیاه که خاصیت طبیعی رونده دارد، با یبوست حاد مقابله می کند.

6- آب کاسنی همراه با کرفس و جعفری خاصیت تقویت کنندگی دارد و برای بیماران کم خون بسیار مفید است.

7- مصرف پودر ریشه خشک آن همراه با عسل برای درمان برونشیت حاد مفید است.

8- مصرف خوراکی کاسنی سردرد را برطرف می کند در حالی که مصرف موضعی آن به عنوان کمپرس، التهاب ایجاد شده بر اثر آرتروز را کاهش می دهد.

9- این گیاه قلب، کبد و کلیه را فعال می کند.

10- مالیدن آب کاسنی به محل های خارش بدن بسیار مفید است.

11- ریشه کاسنی خلط آور است.

12- ریشه کاسنی برای تقویت معده، زیاد کردن ادرار و رفع درد مفاصل مفید است و ضدیرقان می باشد.

13-  برگ کاسنی دارای مقداری ویتامینc است و در نتیجه در حفظ جوانی موثر است.

14- ریشه کاسنی ورم و التهاب لثه را از بین می برد.

15- اثر میکروب کشی آن از آنتی بیوتیک ها بیشتر است.

16-کاسنی برای رفع بیماری زردی و یرقان توصیه می شود.

17- کاسنی از ابتلا به قولنج پیش گیری می کند.

منبع: بیتوته


موضوعات مرتبط: طب سنتی، ،
برچسب‌ها:
[ چهار شنبه 11 ارديبهشت 1392برچسب:, ] [ 22:31 ] [ عیسی میرداروطن ] [ ]

زاد روز ولادت یگانه دوخت پیامبر اکرم حضرت فاطمه سلام الله علیه  و روز زن  بر تمامی مادران دلسوز مبارک باد


موضوعات مرتبط: متفرقه، ،
برچسب‌ها:
[ چهار شنبه 11 ارديبهشت 1392برچسب:, ] [ 5:58 ] [ عیسی میرداروطن ] [ ]

 

نکات مهم تغذیه ای که ممکن است تا به حال نشنیده باشید!!!

مختـصری از مقـالات دکتـر استـفان مـارک

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


آنچه مسلم است، عادت های غذایی در سلامتی ما و تداوم این سلامتی بسیار موثر هستند و این خود ما هستیم كه تا حد زیادی با لحاظ كردن عادت های غذایی مناسب و صحیح، می توانیم از ابتلا به بسیاری از بیماری ها در بدن خود پیشگیری كنیم. دکتر استفان مارک، شخصی است که بیمارهای سرطانی را در مرحله آخر و با استفاده از روش های "نامتعارف" درمان کرده است و بسیاری از بیماران بهبود یافته اند. او به درمان طبیعی در مقابله با بیماریها معتقد است...


همه ما فکر میکنیم که خوردن میوه یعنی خرید میوه، پوست کندنش و....

 


موضوعات مرتبط: کشاورزی ، بهداشت، صنایع غذایی، ،
برچسب‌ها:
ادامه مطلب
[ پنج شنبه 29 فروردين 1392برچسب:, ] [ 10:23 ] [ عیسی میرداروطن ] [ ]

تره کوهی، عملکرد و رشد مغز را تقویت می کند

 

تره کوهی، عملکرد و رشد مغز را تقویت می کند

تره کوهی، گیاهی شبیه به تره فرنگی، دارای طعم تند مانند پیاز و سیر است. این گیاه از ارزش غذایی فراوانی برخوردار است که در این مطلب به نقل از «ehow» به بخشی از خواص آن اشاره شده است.
کولین موجود در این گیاه به عنوان پیام آور شیمیایی در مغز عمل می کند. گنجاندن مقدار کافی کولین دررژیم غذایی قدرت یادگیری را در کودکان و بزرگسالان افزایش می دهد.
تره کوهی حاوی فولات است که نوعی ویتامین B لازم برای حفظ میزان هوموسیستئین در بدن است. هوموسیستئین نوعی پروتئین موجود در خون است که در صورت بالا بودن باعث سکته می شود.
این گیاه منبع غنی پلی فنولز است و از قلب محافظت می کند. حاوی ترکیب سولفوری ازجمله کمپفیرول است. این ماده از جداره رگ های خونی در برابر آسیب دیدگی محافظت و به کبد در دفع کلسترول نیز کمک می کند.
تره کوهی سرشار از آهن است. آهن اکسیژن را به سلول ها منتقل می کند، از سیستم ایمنی بدن حمایت می کند و میزان انرژی را بالا می برد.


فولیک اسید در این گیاه به بدن در تولید سلول های جدید کمک می کند. احتمال بروز بیماری قلبی و سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد.
سلنیم نوعی آنتی اکسیدان به طور طبیعی در این گیاه وجود دارد و برای تعمیر سلول های آسیب دیده موثر است. به عملکرد غده تیروئید نیز کمک می کند.
کرومیوم، ماده کانی در این گیاه برای متابولیزم چربی، کربوهیدرات و انسولین مهم است.
۳۰ درصد نیاز ویتامین A بدن را تامین می کند. ویتامین A برای حفظ سلامت پوست ، استخوان و بافت های نرم لازم است.علاوه بر آن با تولید رتینول، به بینایی نیز کمک می کند. ۲۰ درصد نیاز روزانه ویتامین C بدن را تامین می کند. ویتامین C به بدن در تولید کلاژن کمک می کند. از بروز آب مروارید پیشگیری می کند، سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشد و خطر بروز برخی انواع سرطان را کاهش می دهد.درآذربایجان آشی بسیار خوشمزه به نام آش دوغ با این سبزی پخته میشود که شهرتی جهانی دارد.


برچسب‌ها:
[ 29 فروردين 1392برچسب:, ] [ 9:27 ] [ عیسی میرداروطن ] [ ]

شنگ سرد خشک است


برگهای گیاه شنگ  از خونریزی معده جلوگیری می‏كند. اگر مسموم شدید از ریشه‏ این گیاه  استفاده كنید. برای رماتیسم مفید است  و آب ریشه خام شنگ  زگیل را از بین می‏برد. برای مسلولین نفع بسیار دارد. گل این گیاه  را بر روی محل سوختگی قرار دهید تا از قدرت آن التیام سوختگی پی ببرید!
فارسی این کیاه  شنگ است، در شیراز و اصفهان  آلاله شنگ و در خراسان ریش بز خالدار خطاب می‏كنند. به این  گیاه قندرون، سنسفیل، تسلسفیل، اسپلنج و اسفلنج هم می‏گویند. عربی نوع چمنی این گیاه  كه برگهای آن باریك‏تر از شنگ  می‏باشد، لحیه التیس و زنب الخیل است، ولی در عراق و شامات به آن اذناب الخیل می‏گویند.

شنگ  در چمنزارهای نمناك شمال ایران، عمارلو، بین كبوتر چای و زرد چین، ایسپیلی ییلاق دامنه البرز، مخصوصا افجه و نارون می‏روید و نوع چمنی این گیاه  در مغرب ایران، تفرش، اراك، كوه شاهو و كردستان زیاد است، و در اروپا به علت زیبایی گل این  گیاه ،شنگ پرورش می‏دهند. گیاه شناسان قدیم نوع حقیقی شنگ را  نر و نوع چمنی را ماده می‏دانستند، و در زبان فرانسه به شنگ یارب دوشوونامیده میشود.، در فاصله اردیبهشت تا تیر ماه ظاهر می‏شود .ریشه گیاه شنگ دارای لعاب بوده و كمی تلخ است و خوردن آن اشتها را فوق العاده زیاد می‏كند. ریشه شنگ خلط آور و نرم كننده سینه و التیام دهنده زخم هاست. از برگهای شنگ در سالاد استفاده می‏كنند و ایرانیان آن را مانند كاهو و كاسنی با سركه و بدون آن می‏خورند، چون بسیار خنك می‏باشم. خوردن برگهای شنگ اسهال و خونریزی معدی را بند می‏آورد و از خونریزی سینه جلوگیری می‏كند و برای مسلولین نافع است.


ریشه شنگ برای جلوگیری از اسهال و خونریزی، از برگش قویتر است و خوردن خیسانده آن در شراب برای جلوگیری از خونریزی رحم تجویز می‏شود. پاشیدن برگ و گل خشك شده این گیاه  در روی زخمهای چركی و متعفن سودمند می‏باشد .ضماد آنرا برای التیام عصب قطع شده مفید دانسته ‏اند ،ضماد گل شنگ  با موم جهت سوختگی آتش مفید است .حكیم محمد بن زكریای رازی خوردن ریشه گیاه شنگ را پادزهر سموم می‏دانست. عصاره گیاه شنگ كه در طب سنتی ایران طرثوث خوانده شده است پادزهر قوی است و در ساختن تریاق فارون به كار می‏رود. برای معالجه نزله ریوی، نقرس، رماتیسم و امراض جلدی جوشانده شصت گرم ریشه شنگ تجویز می  كرده‏ اند. اگر این گیاه را پختید  هرگز آب آن را دوز نریزند بلكه آن را بنوشید، زیرا منافع شنگ  در آب جوشانده جمع می‏شود. عصاره شنگ جهت درمان كچلی و زخمهای جلدی مفید است. آب ریشه خام شنگ  زگیل را از بین می‏برد.بومیان ایران در بسیاری از مناطق آن را با آب غوره میخورند.
قندرون‏
چنانچه گیاه شنك چمنی را قطع كنید، از آن یك ماده كائوچو كی ترشح می‏شود، كه به آن قندرون و قندران می‏گویند. این ماده در برابر هوا سفت می‏شود و ایرانیان آن را مانند سقز می‏جویند و چنانچه كمی حرارت  به آن بدهید، به صورت كش در می‏آید و با آن بهترین لاستیك را می‏توان ساخت، ولی چون مقدار آن كم است و ساختن لاستیك با آن به صرفه نیست. قندرون از دوستان كبد بوده و سریع الهضم است و از احتقان خون جلوگیری كرده، جویدن آن هضم غذا را آسان می‏كند، اشتها را زیاد می‏نماید. برای پاك شدن سینه از اخلاط نافع است. برای شش و قلب نیز مفید می‏باشد. خوردن مقدار كمی از آن، شب مواقع خواب برای تسكین سرفه تجویز شده است، ضماد آن با سندروس یا زرده تخم مرغ نیم برشته بر روی زخم جهت التیام و رویاندن گوشت سودمند می‏باشد. ضماد گداخته آن با پیه بزجهت رفع كجی ناخن و درد عضلات و ترك پوست و شقای مزمن مخصوصا با كمی شنجرف نافع می‏باشد و با روغن زیتون جهت تحلیل ورمها و شكاف كشاله ران و تقویت اعصاب و خارش نافع می‏باشد. مقدار خوراك آن یك مثقال است.


برچسب‌ها:
[ 29 فروردين 1392برچسب:, ] [ 9:27 ] [ عیسی میرداروطن ] [ ]
1_ثوم مربا (مربای سیر)

 مزاج غذا: گرم

 مناسب برای: سالمندان و سرد مزاجان – بیماریهای سرد- فصول سرد سال

نامناسب برای: گرم مزاجان

 تاثیر: افزایش قوای جنسی

 میزان مصرف: 10 گرم در فصول سرد سال

 فراورده بعد از 6 ماه قابل استفاده است- فراورده از زمان تهیۀ آن تا 3 سال دارای اثر خواهد بود

 روش تهیّه: دانه­های درشت سیر را انتخاب نموده، بعد از پوست گرفتن آنها را در شیر به مدت یک شبانه­روز خیسانده و به شیرۀ شکر افزوده و می­جوشانند تا به قوام آید. هل کوچک و بزرگ، زنجبیل، دارچین، میخک، دارفلفل، جوز بوا و زعفران نیز کوبیده و به شیرۀ شکر تهیه شده افزوده و آن قدر مخلوط می­شود تا حالت یکنواخت پیدا کند.

 ***توجه: به دلیل خاصیت دارویی این فراورده به میزان مصرف آن دقت شود، در غیر این صورت فرد مصرف کننده دچار عوارض نامطلوب ناشی از آن خواهد شد.


2_بصلیّه(پیازبا)

 مزاج غذا: گرم و تر

 مناسب برای: افراد سرد مزاج

 نامناسب برای: افراد گرم مزاج به خصوص کسانی که معدۀ آنها گرم است

 تأثیر : افزایش قوای جنسی

 روش تهیه اول: گوشت قیمه­ای را در روغن بریان نموده، دو برابر وزن گوشت، پیاز پخته و به میزان دلخواه دارچین، زیره، گشنیز، نمک، زردچوبه، زعفران و سیر ( به ویژه برای سرد مزاجان) افزوده بعد از پخت کامل گوشت، غذا آماده خواهد بود.

 

روش تهیه دوم: داخل پیاز را خالی نموده، آن را با گوشت قیمه­ای و برنج که به میزان مساوی مخلوط و پخته شده­اند و ادویه مذکوره پر کرده و به مدت بیست دقیقه در آب و روغن اندک پخته شود. همچنین می­توان گوشت قیمه و برنج را به صورت خام به همراه ادویه وارد پیاز کرد و در آب و روغن فراوان به مدت طولانی­تری نسبت به قبل پخت.


3_حلوای گزانگبین:

 

مناسب برای: سرفه - گرفتگی گلو ( خشونت حلق) - یبوست

 

 روش تهیه: گزانگبین (3 قسمت) با حرارت ملایم ( ترجیحا غیر مستقیم) آب نموده و پس از صاف کردن و جدا نمودن آلودگیهای آن با (یک قسمت) شکر جوشانده و کف آن با سفیدۀ تخم مرغ افزوده شده به آن گرفته میشود. بعد از این که به قوام آمد و سرد شد با اندک حرکتی شکسته خواهد شد. حال میتوان به آن مغز پستۀ بو داده و نارگیل اضافه نمود.


برچسب‌ها:
[ 29 فروردين 1392برچسب:, ] [ 9:27 ] [ عیسی میرداروطن ] [ ]
2 نوع غذا دارو برای دوران نقاهت از بیماری:
1_اسفیدباج

 مزاج غذا: گرم و تر

 مناسب برای : دوران نقاهت افراد سوداوی مزاج و دارای مزاج خشک

 

تاثیر: مولد خون صالح- فربهی بدن- طراوت بخشیدن به بدن

 

روش تهیّه :گوشت مرغ را قطعه­ قطعه کرده ، کف آن را حین پخت جدا نموده،  پیاز خرد شده و نخود نیم­شکسته به آن افزوده. نیم ساعت قبل از پایان پخت گشنیز و مصطکی اضافه نموده و غذا با آب ­لیمو یا سرکه ترش شود.(مرغ حتما باید خانگی باشد)

2_زیرباج

 مزاج غذا: بستگی به مواد اولیه آن دارد.

 

مناسب برای : همۀ مزاجها- جهت افراد گرم­مزاج بدون زعفران تهیه شود- دوران نقاهت

 

نامناسب برای: افرادی که نیاز به کالری فراوان دارند، زیرا غذائیت آن کم است.

 

تأثیر: تسکین صفرا و از بین بردن رطوبت بالای بدن

 روش تهیه: گوشت قیمه ­ای یا گوشت مرغ یا هر دو را با دارچین و روغن کنجد و نخود پوست گرفته مخلوط نموده و آن قدر آب به آن افزوده که روی آن را بگیرد ،جوشانده و کف آنرا گرفته، نیم ساعت قبل از پایان پخت سرکۀ انگور (نصف میزان گوشت) ، شکر (به میزان دلخواه) ، خلال بادام و اندکی گلاب ، زیره و گشنیز اضافه شود. البته می­توان در صورت تمایل زرشک و میوه­ های ترش خشک را به غذا افزود.


برچسب‌ها:
[ 29 فروردين 1392برچسب:, ] [ 9:27 ] [ عیسی میرداروطن ] [ ]

غذا پس از هضم های چهار گانه ، در هر هضم دارای یک سری فضولات است که باید به شکل کامل دفع شوند و شکل و شمایلی خاص دارند و بوسیله شاعده این مواد دفعی به صحت یا مرض بدن میتوان پی برد .

مندفعات بدن شامل:

عرق
نفث
بول
براز




"عرق"

عرق فضله هضم سوم و چهارم است كه از راه سوراخهاي (مسامات) پوست خارج ميشود.اخلا ط وقتي از كبد خارج ميشوند براي عبور از مجاري يا عروق باريك نياز به آب و صفرا دارند تا بتوانند از مجاري عبور كنند و به اندامها برسند. آب اخلاط را رقيق و روان ميكند. اگر اخلاط غليظ باشند نميتوانند از عروق عبور كنند. اين مايع رقيق و روان براي عبور از مجاري تنگ و باريك نياز به مادهاي دارد كه با تندي و تيزي خود سبب عبور آن بشود و آن صفرا است به عبارت ديگر صفرا سبب عبور اخلاط از مجاري ضيقه (باريك) ميشود. در اندامها بيشتر اين آب وارد دستگاهادراري ميشود و به صورت بول(ادرار) دفع ميشود. از آب باقيمانده مقداري بخار ميشود و از منافذ بدن خارج ميشود و مقداري هم با فضولات اندامها مخلوط ميشود و به صورت عرق بيرون ميآيد. اگر فضولات اندامها غليظتر باشند با اين آب تركيب ميشوند و به صورت چرك در سطح پوست ميماند كه بايد با حمام رفتن و کیسه کشیدن آنها را از سطح پوست پاك كرد. با اين وصف، عرق از وضعيت اخلاط بدن خبر ميدهد به عبارت ديگر عرق مخبر اخلاط است. به همين دليل هر كس خلط خاصي در بدنش زياد شود عرقش بو و خصوصيات آن خلط را دارد. لذا اطبا عقيده دارند كه عرق از وضعيت خون و چگونگي هضم و اوضاع فضولات اندامها خبر ميدهد. اگر همراه عرق حدت (تندي) و صفرا باشد، عرق حاد (تند) ميشود و در بعضي اعضاء مثل زير بغل اندكي جوش ايجاد ميشود (در اصطلاح عاميانه عرقسوز ميشود) و اگر اخلاط بدن عفونت داشته باشند عرق متعفن می شود و بوي گند عفونت ميدهد. و اگر حرارت بالا باشد عرق حار (گرم) و اگر در بدن برودت يا سردي باشد عرق سرد (بارد) است. 
اينك به بررسي خصوصيات عرق ميپردازيم:
1- زيادي عرق:
حكما براي زيادي عرق6 علت ذكر كرده اند:
‌أ. زيادي رطوبت بدن
‌ب. رقت رطوبات بدن
‌ج. گشادي مسام (سوراخهاي پوست)
‌د. زيادي قوت دافعه
‌ه. ضعف قوه ماسكه (قوه نگهدارنده)
‌و. گداختن اعضاء 
عرق طبيعي مفيد به حال بدن است و باعث صحت و سلامتي و اعتدال مزاج ميشود. به هر دليلي كه عرق زياد باشد سبب ضعف بدن و كاهش قوت ميشود. ولي زماني كه ماده زايدي (فضلهاي) در بدن باشد كه ايجاد مزاحمت و اختلال در بدن كند قوت دافعه بدن آن را دفع ميكند. كه اين حالت براي بدن سودمند بوده و سبب سلامتي ميشود.
چنانچه زيادي عرق همراه قوت دافعه باشد و بدن دچار امتلاء (زيادي اخلاط) باشد و بعد از تعريق نشاط و شادابي و سبكي ايجاد شود سودمند است. چه در حال مرض و چه در حال سلامت. 
اگر زيادي عرق به علت ضعف قوه ماسكه (نگهدارنده) باشد بسيار بد است. چون وظيفه قوه ماسكه نگهداري و حفظ رطوبات غريزي است كه بدن به آنها نياز دارد.
فرق زيادي عرق به علت قوت قوه دافعه و ضعف قوه ماسكه در اين است كه در حالت اول (قوي بودن قوت دافعه) بدن دچار امتلاء (زيادي فضولات و مواد زايد) است و زيادي تعريق سودمند است چه در حالت بيماري و چه در حال سلامت بخصوص اينگونه تعريق در روزهاي بحران (1)
بيماري كه سبب سبكي و آسودگي بيمار شود، بسيار سودمند است. ولي حالتي كه زيادي عرق به علت ضعف قوه ماسكه باشد بدن دچار امتلاء نيست. 
زماني كه فرد سالم است و زياد عرق ميكند و ظاهراً هيچ علت خاصي نداشته باشد نشانه آن است كه فرد غذا بيشتر از نياز خود و توان بدن خورده است. و اگر غذا زياد نخورده است نشانه آن است كه فضولات و مواد زايد در بدن تجمع پيدا كرده است، و بدن نياز به استفراغ (دفع مواد زايد) دارد.
به هر صورت در همه حالات بيماري، زيادي عرق نشانه زيادي خلط مزاحم است.
زيادي عرق سرد در ناحيه سر و گردن نشانه ضعف قوت حيواني است و علامت آن است كه در حوالي سر ماده خام زيادی وجود دارد و طبيعت بدن از دفع آن عاجز است. و بايد به بدن كمك كرد تا اين مواد زايد پخته و دفع شوند .
علل كمي عرق :
1- كمي رطوبت بدن
2- غلظت يا خامي مواد در بدن
3- بسته بودن مسامات پوست (سوراخهاي پوست)
4- ضعف قوت دافعه
كمي عرق در زماني كه بدن دچار امتلاء باشد علامت خوبي نيست به خصوص اگر همراه با ضعف قوه دافعه و غلظت اخلاط و مواد زايد بدن باشد.
عرق سرد در مواقع تب، علامت زيادي رطوبت خام است. و در بيماريهاي حاد علامت بدي است. چون در بيماريهاي حاد، فرصت كافي براي نضج رطوبات زياد نبوده است. ولي در بيماريهاي مزمن به دليل طول مدت، ماده رطوبي نضجيافته است.
به طور كلي در بيماريها، عرق گرم بهتر از عرق سرد است. و اميد بهبودي در عرق گرم بيشتر است. عرق غليظ نشانه غلظت ماده و طولاني شدن بيماري است. چون مدت زيادي لازم است تا چنين ماده غليظي نضج يابد. و عرق رقيق نشانه رقت ماده است.
علل تعريق طبيعي:
1- قوت دافعه
2- تحرك بدني در ورزش و كار
3- هواي گرم
4- 
علل تعريق غيرطبيعي:
1- تحليل اندامها
2- ضعف قوه ماسكه
3- ورزش قوي
4- زيادي گرما
5- بيماري سخت.در اين بيماريها عرق در روزهاي غيربحراني، زياد است.
لفظ غيرطبيعي بدين سبب است كه، اينگونه تعريق باعث كاهش رطوبت طبيعي بدن ميشود.
و عرقي كه در حالت امتلاء باشد هم غيرطبيعي است. چون اين نوع تعريق بدليل زيادي قوت دافعه نيست بلكه از عجز قوت است كه نميتواند آن مواد زايد را تحليل برده واز بين ببرد.
اندامي كه بيشتر عرق ميكند نشانه آن است كه يا مواد زايد در آن عضو بيشتر است و يا اين كه تحليل ماده بيماري در آن عضو بيشترصورت می گیرد.
وقتي ماده در همه بدن باشد عرق از همه بدن ميآيد و در اين حالت سردي عرق ناحيه سر و گردن و سينه نشانه بدحالي است. و نشانه آن است كه ماده بيماري هم زياد است و هم خام و طبيعت بدن از تحليل آن عاجز مانده است.
تدبير عرق كردن:
عرق يك ماده واجبالدفع است و بايد دفع شود چون فضله هضم سوم و چهارم است. طبيعيت بدن در اخلاط تصرف كرده و آن را رقيق نموده و تغييرداده است.واز سوراخهای پوست (مسام) دفع ميكند. بخار با برخورد با سردي هوا رطوبي ميشود و به ظاهر پوست ميبندد(می چسبد). و لذا بايد زود آن را پاك كرد كه غليظ نشود. زيرا اجتماع و غلظت آن در سوراخ پوست مانع ادرار عرق ميگردد (مانع جريان يافتن عرق ميشود) و در پوست حبس ميشود. و سبب سنگيني و احساس ملالت ميشود.و بايد به حمام رفت و با آب شستشو داد و عرق را به جريان انداخته، حفظ صحت نمود.
بهترين را به جريان انداختن عرق، حركت است. زيرا حركت مسخن (گرمكننده) و ملطف اخلاط و فضولات (رقيقكننده) و مبخر (بخاركننده) و مخرج آنها است (آنها را خارج ميكند). اين در صورتي است كه اخلاط رقيق باشند.
ولي اگر اخلاط غليظ باشند بايد به حمام بروند و در حمام مدتي مكث كنند وبا یک پارچه زبر(کیسه) سطح پوست را پاک کرد تا عرق به جريان افتد (حمام در طب سنتي بايد گرم باشد كه سبب تعريق شود. حمامهاي فعلي كه بيشتر يك دوش است و گرماي آنچناني ندارند كه سبب تعريق شوند زياد خاصيت درماني ندارند و ما باید از نظر معماری ساختمان حمامها را اصلاح کنیم تا خاصیت بهداشتی، در مانی پیدا کنند)..



برچسب‌ها:
[ 29 فروردين 1392برچسب:, ] [ 9:27 ] [ عیسی میرداروطن ] [ ]
صفحه قبل 1 ... 18 19 20 21 22 ... 52 صفحه بعد
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

به وبلاگ حرفه وطن خوش آمدید
نويسندگان
لینک دوستان

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان حرفه وطن و آدرس herfevatan.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





آرشيو مطالب
اسفند 1396
فروردين 1396 اسفند 1395 بهمن 1395 دی 1395 خرداد 1395 فروردين 1395 آذر 1394 شهريور 1394 مرداد 1394 تير 1394 خرداد 1394 ارديبهشت 1394 فروردين 1394 اسفند 1393 بهمن 1393 دی 1393 آذر 1393 آبان 1393 مهر 1393 شهريور 1393 مرداد 1393 تير 1393 خرداد 1393 ارديبهشت 1393 فروردين 1393 اسفند 1392 بهمن 1392 دی 1392 آذر 1392 آبان 1392 مهر 1392 شهريور 1392 مرداد 1392 تير 1392 خرداد 1392 ارديبهشت 1392 فروردين 1392 اسفند 1391 بهمن 1391 دی 1391
امکانات وب

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 2
بازدید دیروز : 105
بازدید هفته : 129
بازدید ماه : 578
بازدید کل : 239168
تعداد مطالب : 511
تعداد نظرات : 65
تعداد آنلاین : 1



Alternative content



استخاره آنلاین با قرآن کریم


تعبیر خواب آنلاین

خطاطي نستعليق آنلاين