حرفه وطن
 
قالب وبلاگ

طب سنتی

 

 

گیاهان مختلف دارای خواص زیاد و متفاوتی هستند، با این حال خوب است بدانیم که برای هر بیماری یا مشکل خاص، چه گیاهانی مفیدتر است.

اما این بدان معنا نیست که آن ها را به صورت خودسرانه و به مقادیر زیاد دریافت نماییم. پروفسور روگر بیارد، پژوهشگر دانشگاه آدلاید می گوید: بسیاری از ترکیبات گیاهی می ‌توانند حاوی غلظت ‌های کشند‌ه‌ ای از آرسنیک، جیوه و سرب باشند. این مواد ممکن است سبب بروز بیماری های جدی و یا حتی منجر به مرگ مصرف کننده شوند، به ویژه اگر در مقادیر بسیار زیاد مصرف شده و یا به جای خوردن، تزریق شوند.

نکته ی قابل ملاحظه ی دیگری که لازم می دانم آن را عنوان کنم این است که گیاهان دارویی مختلف را با توجه به توصیه‌های اطرافیان و دوستان و بدون هیچ گونه مطالعه و آشنایی مصرف نکنید و استفاده از این گیاهان بهانه ای نباشد که در دوران بیماری، درمان اصلی خود را به تعویق بیندازید و از خوردن داروهایی که پزشک تان تجویز کرده است، فاصله بگیرید.

این تقسیم بندی برگرفته از کتاب گیاهان دارویی و گیاه درمانی آقای دکتر محمد حسین صالحی سورمقی، دانشیار دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

 

گیاهان دارویی آرام بخش، ضد افسردگی، مقوی اعصاب و محافظ اعصاب:

اسطوخودوس، بابونه، بادرنجبویه، بهارنارنج، جوی دوسر، جینسینگ، جینکو، چای، رازک، ریحان، زردچوبه، زعفران، سنبل الطیب، علف چای، کرفس، گل رنگ، گل ساعتی، گل گاوزبان، نعنا فلفلی و نعنا قمی.

 

گیاهان دارویی ادرارآور

بومادران، جعفری، چای، ذرت، قره قات، علف چای، کدوتنبل، کرفس، گزنه، گل رنگ، گل گاوزبان، لیموترش، مرزه، همیشه بهار و هویج.

 

گیاهان دارویی افزایش دهنده ی قوای جنسی

انیسون، بادام زمینی، توت فرنگی، پنج انگشت، جعفری، جینسینگ، رازیانه، ریحان، زردآلو، زعفران، سیر، شاه تره، شنبلیله، فلفل، کرفس، گردو، گشنیز، نعنا فلفلی، نعنا قمی، همیشه بهار و هویج.

 

گیاهان دارویی استروژنیک و ضد استروژن (تنظیم کننده اختلالات هورمونی)

پنج انگشت، رازک، رازیانه، کتان.

گیاهان دارویی شیرافزا

انیسون، بادام زمینی، پنج انگشت، رازک، رازیانه، ریحان.

 

گیاهان دارویی ضد آلرژی (ضد حساسیت)

انگور، بادرنجبویه، خارمریم، دارچین، زردچوبه، شاه تره، نارنج

گیاهان دارویی ضد آلزایمر

اسطوخودوس، اکلیل کوهی، انگور، بادرنجبویه، جینکو، چای، ریحان، کرفس، مریم گلی

گیاهان دارویی ضد اسهال

اوکالیپتوس، به، بومادران، چای، دارچین، سیب، گون، ماست، مرزه

 

گیاهان دارویی ضد اکسیدان

آویشن، انگور، اکلیل کوهی، بابونه، بادام زمینی، توت فرنگی، جعفری، جین سینگ، جینکو، چای، خارمریم، ریحان، زردچوبه، زعفران، زنجفیل، زیتون، سویا، فلفل، قاصدک، قره قاط، علف چای، کدوتنبل، کرفس، کنگرفرنگی، گردو، لیموترش، مرزه، مریم گلی، نارنج، نعنا فلفلی، هویج.

 

گیاهان دارویی ضد تعریق و عطش

فلفل، لیموترش، مریم گلی، مرزه.

 

گیاهان دارویی ضد درد و التهاب

اسطوخودوس، اکلیل کوهی، اوکالیپتوس، بومادران، جعفری، خارمریم، زنجفیل، فلفل، قره قاط، علف چای، کرفس، گل رنگ، مرزه، همیشه بهار

 

گیاهان دارویی ضد سرطان

انگور، پیاز، توت فرنگی، جین سینگ، جینکو، چای، زردچوبه، سویا، سیر، فلفل، علف چای، کرفس، گون، ماست، مرزه، همیشه بهار، هویج.

 

گیاهان دارویی ضد سم

اکلیل کوهی، زیتون، سیر، فلفل، قاصدک، لیموترش، نعنا فلفلی.

 

گیاهان دارویی ضد میکروب، ضد قارچ و ضد ویروس

آویشن، انگور، اکلیل کوهی، انیسون، اوکالیپتوس، بادرنجبویه، بارهنگ، بومادران، پیاز، پنج انگشت، جعفری، چای، حنا، دارچین، رازیانه، زردچوبه، زنجفیل، سرخارگل، سیر، عسل، فلفل، قره قاط، علف چای، کرفس، گردو، گشنیز، گل رنگ، ماست، مرزه، نعنا فلفلی، نعنا قمی، همیشه بهار

 

گیاهان دارویی قاعده آور

اسطوخودوس، اکلیل کوهی، انیسون، بابونه، بومادران، پنج انگشت، جعفری، رازک، زعفران، خارمریم، کرفس، گل رنگ.

 

‎گیاهان دارویی کاهش دهنده اسید اوریک

اسفرزه، بارهنگ، جعفری، جو دو سر، زیتون، سرخ ولیک، کرفس، نارنج، هویج.

 

گیاهان دارویی کاهش دهنده ترشح شیر

جعفری، مریم گلی، هویج.

 

گیاهان دارویی کاهش دهنده قند خون

اسطوخودوس، اوکالیپتوس، پیاز، جو، جین سینگ، زیتون، سیر، شنبلیله، قاصدک، کدوتنبل، کرفس، کنگرفرنگی، گردو، گزنه، گشنیز، هویج.

 

گیاهان دارویی کاهش دهنده میل جنسی

رازک، مریم گلی، نعنا فلفلی.(همان طور که مشاهده می کنید نعنا فلفلی و خیلی از گیاهان دیگر هم در کاهش و هم در افزایش یک مورد خاص دیده می شوند، این مساله به این دلیل است که این گیاهان خواص تعدیل کننده دارند، مانند انگور که هم خاصیت لاغر کنندگی دارد و هم خاصیت چاق کنندگی.)

 

گیاهان دارویی محرک سیستم دفاعی بدن

آویشن، انگور، بابونه، بارهنگ، جو دو سر، جین سینگ، ختمی، زردچوبه، سرخارگل، سیر، قره قاط، مریم گلی.

 

گیاهان دارویی مسهل

انگور، اسفرزه، بادام، توت فرنگی، ختمی، زیتون، سنا، صبر زرد، کتان، کرچک، گون.

 

گیاهان دارویی موثر بر بهداشت و سلامت پوست

آواکادو، آویشن، اسیدهای گیاهی، انگور، بابونه، بادام، بادام زمینی، پنیرک، توت فرنگی، جو دو سر، حنا، خارمریم، ختمی، زیتون، شنبلیله، شیرین بیان، شاه تره، صبرزرد، عسل، گزنه، ماست، همیشه بهار، هویج.

 

گیاهان دارویی موثر بر اختلالات دستگاه تنفس

آویشن، اسفرزه، اوکالیپتوس، بارهنگ، بومادران، پنیرک، پیاز، جو، جین سینگ، جینکو، چای، ختمی، زردآلو، سیب، سرخارگل، شیرین بیان، عسل، فلفل، گل گاوزبان، مرزه، نعنا فلفلی، نعنا قمی.

 

گیاهان دارویی موثر بر قلب و عروق(کاهش چربی، کاهش کلسترول، کاهش فشار خون و موارد دیگر)

آواکادو، آویشن، اسفرزه، اکلیل کوهی، انگور، بابونه، بادام زمینی، بارهنگ، پیاز، جعفری، جو، جین سینگ، جینکو، چای، زنجفیل، زیتون، سرخ ولیک، سویا، سیب، سیر، شنبلیله، فلفل، قره قاط، علف چای، کتان، کدو تنبل، گزنه، کنگر فرنگی، گردو، گشنیز، گل رنگ، گل گاوزبان، لیموترش، ماست، نارنج، همیشه بهار، هویج.

 

گیاهان دارویی موثر بر دستگاه گوارش(ضد درد، نفخ و اسپاسم، ضد یبوست، مقوی و محرکه هضم)

آویشن، اکلیل کوهی، انیسون، اسطوخودوس، بابونه، بادرنجبویه، بومادران، به، توت فرنگی، پیاز، جعفری، جو دو سر، حنا، دارچین، رازک، رازیانه، ریحان، زردآلو، زردچوبه، زعفران، زنجفیل، سیر، شیرین بیان، عسل، علف چای، فلفل، قاصدک، قره قاط، کرفس، کنگر فرنگی، گشنیز، گل ساعتی، گل گاوزبان، گون، لیموترش، مرزه، مریم گلی، نارنج، نعنا فلفلی، نعنا قمی، همیشه بهار، هویج.

گیاهان دارویی موثر در اختلالات کبدی

انگور، انیسون، جعفری، چای، خارمریم، زردچوبه، سویا، سیر، شاه تره، قاصدک، کنگرفرنگی، گیاه رنگ، نارنج


موضوعات مرتبط: طب سنتی، ،
برچسب‌ها:
[ دو شنبه 20 خرداد 1392برچسب:, ] [ 1:5 ] [ عیسی میرداروطن ] [ ]


کُندُر گیاهی دارویی است از راسته افراها (Sapindales) که از صمغ آن هم به عنوان خوشبو کننده استفاده می‌شود. صمغ کندر را معمولا با اسفنددانه می‌سوزانند.
کندر مقوی قلب-حافظه- صاف شدن صدا- ضد خلط خونی است.
نام علمی این گیاه Boswellia thurifera یا B. sacra است. طعم این عصاره بسیار تلخ است .
محققان دریافتند که تجویز کندر ، به ویژه دوز ‏‎g/kg‎‏0/05 ، در دوران بحرانی رشد و نمو سیستم عصبی جنین و نوزاد ، موجب افزایش چشمگیر (001/0>‏‎p‎‏) قابلیتهای یادگیری ، به ویژه تقویت و نگهداری حافظه می شود . از این رو به نظر می رسد که کندر می تواند دارای تاثیری مثبت بر روند تکامل مغز و احتمالا شکل گیری مناسب درختهای دندریتی ، اکسونها و برقراری ارتباطات صحیح بین آنها باشد.

آن چه از روایات راجع به کندر آمده به این شرح است:

پیامبر خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ):
به زنان باردار خود، کندر بدهید؛ چرا که عقل کودک را افزون مى کند.
پیامبر خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ):
بر شما باد کندر؛ چرا که ... عقل را افزون مى کند، ذهن را ذکاوت مى دهد، چشم را جلا مى بخشد و فراموشى را از میان مى برد.
امام رضا (علیه السلام ):
فراوان کندر بخورید، آن را در دهان نگه دارید و بجوید. بلغم معده را مى زداید و آن را تمیز مى کند، عقل را استحکام مى بخشد و غذا را مى گوارد.

بهترین راه مصرف کندر
آنرا کوبیده و هر روز صبح ناشتا یک قاشق مربا خوری از آنرا در یک استکان آب حل کرده و مصرف نمایید.
همچنین میتوانید آنرا در دهان گذاشته و به صورت آدامس از آن استفاده نمایید اما کمی تلخ میباشد.

بی خوابی، بد خوابی، نگرانی و اضطراب، سوء هضم، یبوست مزاج، پرخوری، به جای نظم در غذا، خوردن مواد مختلف به فاصله های کم، زیاد خوردن ماست ترش و دوغ ، خوردن زیاد مقدار پنیر، سیب ترش، مقدار زیادی گشنیز هر کدام به طریقی فعالیت های فکری را دشوار یا حافظه و سرعت انتقال را موقتا کند می کند.
بر عکس خواب مناسب، استراحت، اطمینان خاطر، تغذیه مناسب و منظم، مزاج مرتب، مطالعه در زمان مناسب ( نه بلافاصله بعد از صرف غذا ) خوردن مقدار مناسبی از خرما یا کشمش، عسل و گردو به همراه پنیر، آجیل به مقدارکم، تنفس عمیق در هوای سالم و ورزش صبحگاهی، استفاده از شیر یا شیر کاکائو در صورت امکان، استراحت نیم ساعته در نزدیکی ظهر، بیدار ماندن بعد از نماز صبح یا بعد از طلوع آفتاب، خودداری از خواب نزدیک غروب آفتاب موجب نشاط و فعالیت مغز و افزایش حافظه و آمادگی برای کارهای فکری می شود.
خوردن صبحانه در ساعات اولیه بامداد (صبح نسبتا زود) به این مقصود کمک می کند . استفاده از مقدارکمی زنجبیل در غذاها ( به جای ادویه دیگر یا همراه آنها ) نیز مفید است. تلاوت آیات قرآن کریم و روزه ماه مبارک رمضان نیز به دلایلی که نیاز به بحث جداگانه دارد، در افزایش حافظه مؤثر است.

برای تقویت حافظه، مصرف آنتی‌‌اکسیدان‌ها(مثل میوه‌ و سبزی ها) که از سلول‌های بدن دفاع و آنها را تغذیه می‌کند، پیشنهاد شده است. آنتی‌اکسیدان‌ها همچنین از رسوب‌کردن چربی در رگ‌های خونی جلوگیری می‌کنند و باعث می‌شوند که خون به راحتی جریان پیدا کند و به مغز برسد.
مطالعاتی که در دانشگاه پزشکی هاروارد انجام شده، نشان داده است افرادی که مقدار زیادی سبزیجات تازه استفاده می‌کنند، کمتر دچار فراموشی و تضعیف حافظه می‌شوند.

مغز برای انجام فعالیت های طبیعی خود به استیل کولین نیاز دارد که منشأ آن از لسیتین می باشد. وقتی لسیتین ازطریق غذا دریافت می شود طی مراحل جذب وهضم به کبد وارد شده ، شکسته و کولین که جزئی از ساختمان لسیتین است از آن جدا می شود که از این کولین آزاد شده بسیاری از مواد حیاتی و ضروری بدن ساخته خواهد شد.
یکی از نقش های مهم کولین در ساختن استیل کولین است. استیل کولین اهمیت بسیاری برای فعالیت مغز و مرکز حافظه دارد و با بودن استیل کولین، مغز و مرکز حافظه توانایی ضبط و نگهداری صحبت ها، نوشته ها و دیده ها را خواهند داشت و تا زمانی که این ماده حیاتی یعنی استیل کولین ساخته شده از لسیتین به اندازه کافی به مغز برسد ما دچار فراموشی نمی شویم و برعکس در اثر کاهش مقدار استیل کولین به دنبال کمبود لسیتین ، حتی به مدت کوتاه، قدرت حافظه کاهش یافته و فرد قدرت حفظ طولانی صحبت ها و دیده ها را از دست خواهد داد و یا مطالب و مسائل جدید را به سختی به خاطر می سپارد.
منابع غذایی لسیتین
لسیتین درعدس، ذرت، شیر، زرده تخم مرغ، تخم آفتابگردان، جوانه گندم، بادام زمینی، آرد جو و سر، کبد (جگر) گوساله و... وجود دارد ولی از همه بیشتر در لوبیای سویا یافت می شود. مقدار لسیتین موجود در لوبیای سویا بسیار بالاتر از لسیتین سایر مواد ذکر شده می باشد و به همین علت در سازمان بهداشت جهانی(WHO) سویا را، سلطان لسیتین معرفی کرده اند. به عبارتی کیفیت لسیتین گرفته شده از سویا از سایر ترکیبات بهتر و بالاتر می باشد..

این روزها نبرد بین کربوهیدرات و پروتئین بسیار زیاد است، به خصوص اینکه رژیم‌های پُر پروتئین و کم کربوهیدارت اثرات مطلوبی در کاهش وزن و افزایش هوشیاری از خود نشان داده‌اند. البته نه قندها و نه پروتئین‌ها، نقش مستقیمی در افزایش توانایی فرد برای تمرکز ایفا نمی کنند و به عنوان منبع قدرت مغزی به حساب نمی‌آیند. اما نباید کل تاثیرات را نادیده گرفت.
در بدن، کربوهیدرات‌ها (قندها) به گلوکز تبدیل می‌شوند. این کار حداقل 2 تا 4 ساعت طول می‌کشد، در حالی که تجزیه پروتئین‌ها حداقل به 4 ساعت زمان نیاز دارد. بنابراین نمی توان گفت یک ماده غذایی اثرات معجزه آسایی بر حافظه داشته باشد.
متخصصان تغذیه معتقدند ترکیبی از غذاها مثل میوه‌جات، سبزیجات، غلات و دیگر مواد غذایی در کل باعث بهبود سلامت جسم و ذهن می‌شوند و اگر فردی رژیم غذایی سالمی داشته باشد، کل فعالیت‌های جسمی و ذهنی او در حد مطلوب و مورد نظر قرار می‌گیرند.
عامل دیگری که ممکن است با تمرکز ذهن افراد رابطه داشته باشد، پُرخوری یا کم خوری است.
اگر فردی قبل از انجام یک کار مهم، پُرخوری کند، احساس خواب آلودگی می‌کند، زیرا گردش خود از مغز به سمت معده منحرف می‌شود تا عمل هضم غذا به بهترین نحو صورت گیرد. از سوی دیگر افرادی که کالری کافی دریافت نمی کنند و از وعده غذایی خود صرف نظر می‌کنند یا تحت رژیم ‌های سخت غذایی قرار دارند، نمی توانند تمرکز خوبی داشته باشند و حواس آنها به راحتی پرت می‌شود.
به علاوه تحقیقات نشان داده است کودکانی که صبحانه میل می‌کنند، حافظه کوتاه مدت بهتری نسبت به همکلاسی‌های خود که صبحانه نمی‌خورند، دارند. در ضمن کودکانی که صبحانه‌های پُر کالری می‌خورند (مثل کیک، شکلات، شیرینی و...) تمرکز خوبی ندارند.
رژیم‌های غذایی پُر چرب نیز روی آگاهی و تمرکز، اثرات منفی دارد، طوری که حافظه و یادگیری تضعیف می‌شود، پس نمی‌توان از افرادی که غذاهای پُرچرب می‌خورند، انتظار هوش آنچنانی داشت.
قفسه‌های مغازه‌ها یا داروخانه‌ها پر از قرص‌ها، شربت‌ها و مکمل‌های ویتامین، املاح و مواد گیاهی است که روی همه آنها قید شده که از نظر جسمی و ذهنی باعث تقویت شما می‌شوند. تعداد این مواد آنقدر زیاد است که قابل شمارش نیست، اما مطمئن باشید این مواد آن طور هم که درباره آنها تبلیغ شده، سودمند نیستند و اگر یک امتحان یا مصاحبه بزرگی در پیش دارید، بهتر است برای تقویت حافظه و تمرکز خود، بر روی این مواد حساب باز نکنید.
گزارش‌هایی وجود دارد که می‌گوید ویتامین‌های E,C,B و بتاکاروتن و منیزیم می تواند قدرت مغز را تقویت کنند. اما هیچ کس ثابت نکرده که قرص های حاوی این مواد بتوانند باعث تقویت حافظه و تمرکز شوند. در ضمن وقتی مقدار زیادی از این مواد در غذاهای طبیعی وجود دارند، چرا به سراغ قرص های آنها برویم؟
ویتامین C را به راحتی در مرکبات می‌توان یافت. بتاکاروتن در هویج ، اسفناج و دیگر سبزیجات برگ دار سبز وجود دارد. قرص های ویتامینی و مکمل موارد مصرف خاصی دارند و هیچ وقت نمی‌توانند جای مواد غذایی را بگیرند.
به تازگی نظریه‌هایی مطرح شده که قابل توجه است. مثل مواد غذایی حاوی اسید‌های چرب امگا3(مثل ماهی)، وین پوستین(که در یک گیاه وجود دارد) یا کولین(ماده مغذی اصلی موجود در لسیتین) دارای اثرات خاصی هستند و بر سلامت ذهن، تاثیرات مثبتی دارند و محققان در تلاشند ترکیبی از این مواد را در اختیار افراد بگذارند تا قدرت حافظه آنها تقویت شود.
فکر نکنید اگر غذای خاصی مصرف کنید، تمرکز و حافظه شما قدرت فوق العاده‌ای پیدا می‌کند. اگر امتحان یا مصاحبه‌ای در پیش دارید و دوست دارید حافظه و تمرکز شما قدرت خوبی داشته باشند، نکات زیر را به خاطر بسپارید:
- کارهای لازم را برای آمادگی خود، از قبل انجام دهید، سر فرصت و بدون عجله.
- شب قبل، خوب بخوابید.
- ورزش را در برنامه زندگی خود به طور منظم در نظر بگیرید.
- یک رژیم غذایی متعادل و حاول تمامی گروه های غذایی مصرف کنید. به هیچ وجه از ماده غذایی خاصی به منظور تقویت حافظه استفاده نکنید؛ چون ممکن است وضعیت شما را بدتر کند. از غذاهای طبیعی و سالم در حد معقول استفاده کنید تا ذهن شما برای هر کاری آماده باشد.


موضوعات مرتبط: طب سنتی، بهداشت، ،
برچسب‌ها:
[ یک شنبه 12 خرداد 1392برچسب:, ] [ 6:28 ] [ عیسی میرداروطن ] [ ]

 

کاسنی گیاهی علفی و یک ساله است. ساقه های آن گرد و قطور با گل های آبی آسمانی و برگ های سبز کم رنگ و یا پررنگ و تلخ است.

اگرچه این  گیاه بومی کشورهای آفریقای شمالی، آسیا و اروپاست امروزه در سراسر جهان کشت می شود. مصری های باستان از این گیاه برای تصفیه خون و دفع سموم کبد استفاده می کردند. ریشه کاسنی به عنوان جایگزین قهوه و قسمت های دیگر نیز در پخت و پز و به عنوان دارو مورد استفاده قرار می گیرد.

 

خواص کاسنی: 

1-  ریشه کاسنی با افزایش جریان زردآب، به بدن کمک می کند تا مواد غذایی و مایعات موجود در بدن بهتر هضم شوند.

2- پماد تهیه شده از برگ های له شده آن برای درمان التهاب و ورم چشم استفاده می شود.

3- کاسنی  در پیش گیری از پوکی استخوان، سرطان روده و سینه موثر است.

4- مخلوطی از آب کاسنی، هویج، کرفس و جعفری، غذایی مغذی برای اعصاب، چشم و سیستم عضلانی به حساب می آید.

5- این گیاه که خاصیت طبیعی رونده دارد، با یبوست حاد مقابله می کند.

6- آب کاسنی همراه با کرفس و جعفری خاصیت تقویت کنندگی دارد و برای بیماران کم خون بسیار مفید است.

7- مصرف پودر ریشه خشک آن همراه با عسل برای درمان برونشیت حاد مفید است.

8- مصرف خوراکی کاسنی سردرد را برطرف می کند در حالی که مصرف موضعی آن به عنوان کمپرس، التهاب ایجاد شده بر اثر آرتروز را کاهش می دهد.

9- این گیاه قلب، کبد و کلیه را فعال می کند.

10- مالیدن آب کاسنی به محل های خارش بدن بسیار مفید است.

11- ریشه کاسنی خلط آور است.

12- ریشه کاسنی برای تقویت معده، زیاد کردن ادرار و رفع درد مفاصل مفید است و ضدیرقان می باشد.

13-  برگ کاسنی دارای مقداری ویتامینc است و در نتیجه در حفظ جوانی موثر است.

14- ریشه کاسنی ورم و التهاب لثه را از بین می برد.

15- اثر میکروب کشی آن از آنتی بیوتیک ها بیشتر است.

16-کاسنی برای رفع بیماری زردی و یرقان توصیه می شود.

17- کاسنی از ابتلا به قولنج پیش گیری می کند.

منبع: بیتوته


موضوعات مرتبط: طب سنتی، ،
برچسب‌ها:
[ چهار شنبه 11 ارديبهشت 1392برچسب:, ] [ 22:31 ] [ عیسی میرداروطن ] [ ]

برای تقویت اعصاب باید غذاها و موادی را مصرف کنید که طبیعت گرم دارند مثل عسل و دارچین.

غذاهایی که سرد هستند باعث سرد شدن مغز و در نهایت ابتلا به آلزایمر می شوند .البته در هر چیز اعتدال را رعایت نمایید.

عرق اسطوخودوس که معجزه می کند. روزی سه مرتبه هر وعده نصف استکان

عرق دارچین . پس از هر غذا نصف استکان

عرق بهارنارنج. قبل از هر غذا یک استکان و یا به صورت شربت

عرق بادرنجبویه. یک فنجان در یک لیوان آب سرد

عرق بومادران. بعد از هر غذا یک استکان

عرق زیره. پس از هر غذا یک استکان

عرق سنبل الطیب. بعد از هر غذا یک استکان و شب موقع خواب

 عرق کاکوتي . بعد از هر غذا با نصف ليوان آب

چای  گیاهی گل گاو زبان و چای سبز را هم که هیچ وقت نباید از قلم انداخت .

مصرف اسفناج - پسته - زعفران -آویشن -کشمش و عسل نیز معجزه می کند.

کابوس ها در نتیجه کاهش قند خون در طول خواب رخ می دهند.برای داشتن خوابی آرام و رویاهایی رنگی در طول شب قبل از خواب شیرو عسل بنوشید تا دچار کابوس نشوید و روده هایتان آرامش یابند.

سخن آخر اینکه قدم زدن در یک صبح دل انگیز در دل طبیعت ودر لحظه زندگی کردن و انجام مدیتیشن و ورزش روزانه آرامش و جوانی را به ارمغان می آورد .


موضوعات مرتبط: طب سنتی، ،
برچسب‌ها:
[ شنبه 12 اسفند 1391برچسب:, ] [ 15:55 ] [ عیسی میرداروطن ] [ ]


به ادامه مطلب بروید


موضوعات مرتبط: کشاورزی ، طب سنتی، ،
برچسب‌ها:
ادامه مطلب
[ پنج شنبه 3 اسفند 1391برچسب:, ] [ 23:48 ] [ عیسی میرداروطن ] [ ]

زالزالک گیاهی است از تیره گل سرخیان (در برخی کتاب ها آن را جزء دسته سیبی ها آورده اند) که بیشتر به شکل درختچه است و دارای شاخه های خاردار و گل های سفید، معطر و میوه های زرد و نارنجی می باشد. میوه آن خوراکی است و در اکثر نواحی معتدل می روید. درخت زالزالک به صورت خودرو در گرگان، اراک، کلاردشت، ارومیه، بروجرد، کوهستان های البرز و حتی ناحیه پس قلعه شمال تهران وجود دارد و همچنین در شمال ایران، گونه های وحشی آن به شکل خودرو در جنگل ها می روید و آن را (ولیک) می نامند.

تکثیر آن از طریق تخم و تهیه نهال انجام می پذیرد و در بهار، شکوفه های پرپر صورتی رنگ زیبایی دارد. میوه ای است کوچک حاوی هسته ای سخت.

 

خواص

1ـ میوه زالزالک بسیار قابض است لذا می توان آن را در موارد اسهال و اسهال خونی خورد، زیرا مقدار زیادی تانن دارد.

2ـ زالزالک دارای کلسیم و مقداری ترشی آلی و پکتین می باشد.

3ـ زالزالک برای تقویت قلب و معده بسیار توصیه شده است.

4ـ زالزالک در مواقع کم خونی و سل اثر نیکو دارد.

5ـ زالزالک از مازو، اسید تارتریک و اسید مالیک برخوردار است. مسلولین و مبتلایان به کم خونی می توانند از آن بهره مند گردند. همین طور است در باره روماتیسمی ها و مبتلایان به ورم روده.

6ـ میوه تازه آن دارای روغن چرب، قندهای گلوکز، فروکتوز، مواد معدنی گوناگون و نیز ویتامین «ث» می باشد.

7ـ در هسته زالزالک، ماده آمیگدالین است که اثر سمی دارد و باید از خوردن آن دوری گزید.

8ـ گل زالزالک اندکی معطر است و قبل از آنکه غنچه اش کاملاً باز شود، برای مصرف داروسازی، می چینند.

9ـ این گل ضد تشنج بوده و حرکات نامنظم قلب را تنظیم می کند. داروی مفید و خاصی بر ضد تپش قلب و ضربان شدید آن است.

10ـ زالزالک، اشتها را زیاد می کند، جهت قطره قطره آمدن ادرار توصیه شده است.

11ـ نوشیدن شربت میوه یاد شده با شکر سرخ برای رفع سردرد شدید فایده دارد.


موضوعات مرتبط: طب سنتی، ،
برچسب‌ها:
[ شنبه 28 بهمن 1391برچسب:, ] [ 17:20 ] [ عیسی میرداروطن ] [ ]

 

 

کلمه ماکروبیوتیک در یونان قدیم استفاده شد و این به معنی رسیدن به (فن) سلامت و طول عمر از طریق هماهنگ زیستن با طبیعت است. اما در دوره های جدید، یک فیلسوف ژاپنی به اسم جورج اوشاوا استفاده از این کلمه را برای به تصویر کشیدن روش سالم زیستن دوباره بازگردادند تا از این طریق شادابی و نشاطی که شخصی دارای  سلامتی احساس میکند نشان دهد. واگر ما خواستیم معنای این کلمه را شرح دهیم، ناچار به تقسیم آن هستیم:

کلمه ماکرو به معنی بزرگ یا عالی میباشد، اما کلمه بیو به معنی زندگی میباشد. و به عبارتی دیگر، اگر انسان نظام غذایی مناسبی را پیش گرفت، فرصتی دوباره می یابد تا زندگی عالی پر از تجربه های هیجانی و آزادی و ابتکار را بزید. اوشاوا قسمت بزرگی از زندگی خود را درحال منتشر کردن فلسفه ماکروبیوتیک در تلاش برای اصلاح نظامهای غذایی در همه جای دنیا صرف کرد. و از زمان مرگش در اواسط دهه 60، دوستان و شاگردانش این کارش را ادامه دادند، که از بین آنها میتوانیم میشیو کوشی را نام ببریم. 

 

و نظام غذایی ماکروبیوتیکی بر پایه هیچ نظام غذایی مشخصی نیست، و چون هر انسان از دیگری متمایز است، و در محیط مختلفی زندگی میکند، و نیازهای گوناگونی دارد، و کار مختلفی انجام میدهد، نظامهای غذایی پیگیری شده نیز بین یک شخص و دیگری فرق میکند. نظام ماکروبیوتیکی پیشرفت انسانی و ارتباط انسان با محیط و نیازهای شخصی اش را به صورت جدید در نظر میگیرد. چون نظامی پیشگیرانه که هدفش فقط حفاظت از سلامتی و کاهش آمار بیماری باشد نیست، بلکه همچنین به عنوان روشی علاج کننده برای همه بیمارانی میباشد که مایلند از روشهای طبیعی برای شفا پیدا کردن استفاده کنند. 

 

وعلیرغم اینکه اصول غذای ماکروبیوتیکی در تعدادی از تمدنهای سنتی مورد استفاده قرار میگیرد، ولی اساس فلسفی ماکروبیوتیک همچنان، مطالعه تغییر – بخصوص، اصول نسبی، یا ین و یانگ (ماده و نر) – و این اساس همه فلسفه های شرقی و فرهنگها و فنون و پزشکی میباشد.

 

گیاهخواری 5

و اما مفصل تر بخوانید:


اصطلاح رژیم ماکروبیوتیک شامل یک رژیم غذایی و نیز نوعی نگاه فلسفی به زندگی است. رژیم ماکروبیوتیک یک نظام شبه مذهبی و طرفدار یک رژیم غذایی نیمه گیاهخواری است. واژه ذن به مدیتیشن اشاره دارد و رژیم ماکروبیوتیک روشی برای طولانی کردن عمر است. فلسفه ذن صدها سال پیشینه دارد. احتمالا، خاستگاه آن به هند و حدود سال 470 پیش از میلاد برمی گردد. این فلسفه حدود سال 520 پس از میلاد از هند به چین رفت، اما تا قرون 12 و 13 میلادی در ژاپن ناشناخته بود. ذن در جستجوی راهی برای ایجاد نظم و هماهنگی در ذهن است که در پی آن فرد قادر به برقراری ارتباط با اعمال داخلی بدن خود می‌شود؛ یک نوع بیخودی شگرف که نمی‌توان شرح داد. به کوشش یک ژاپنی به نام جئورجس اهاوا فلسفه ذن و نحوه آشپزی آن، براساس سنت ذن ژاپن باستان، در ایالات متحده مقبولیت عام یافت. وی رژیم ماکروبیوتیک را ابداع کرد. ترکیب این رژیم شامل غلات کامل (50-60 درصد در هر وعده)، انواع لوبیا یا محصولاتی که براساس لوبیای سویا تهیه شده اند (5-10 درصد غذای روزانه)، آجیل و دانه‌ها (در مقادیر کم به عنوان میان وعده) سوپ میزو (یک نوع خمیر تخمیر شده ضخیم از دانه‌های سویا و اغلب دیگر غلات) و یک یا دو بار در هفته مقدار کمی گوشت سفید یا غذاهای دریایی است.
براساس برنامه رژیم ماکروبیوتیک 10 رژیم یا مرحله غذایی وجود دارد. برای رسیدن به یک رژیم شاد و با نظم فرد پیروی کننده باید از پایین ترین مرحله (3-) آغاز کند و به تدریج به مراحل بالاتر (7+) برسد.
هنگامی که پیروی کننده این رژیم پای در راه تعالی می‌گذارد به تدریج انواع دسرها، میوه ها، سالادها، غذاهای حیوانی، سوپ و سبزی‌ها را حذف می‌کند و بر مقدار حبوب و غلات می‌افزاید.
به این ترتیب، برخی مراحل مشابه رژیم گیاهخواری هستند. مصرف گوشت در این رژیم نیز ناپسند است. تمام مراحل رژیم محدودیت مصرف مایعات را تشویق می‌کنند. جدول زیر 10 مرحله رژیم غذای ماکروبیوتیک و درصد منابع گوناگون موجود در غذای هر مرحله را نشان می‌دهد.

غذاهایی که در مراحل گوناگون استفاده می‌شوند باید قادر باشند تعادل و توازن لازم را بین غذاهایی که در دو دسته یانگ (yang، دارای منشا مذکر مانند تخم مرغ یا گوشت) و بین (yin، دارای منشا مونث مانند میوه‌های مناطق گرمسیری) وجود دارند، برقرار کنند. تعادل مناسب نسبت 5 به 1 بین به یانگ (1/5) است. عواملی مانند رنگ، فرایند رشد، مقدار سدیم و پتاسیم، مقدار آب، آب و هوا، مزه، حرارت، بافت، وزن، ناحیه و فصل کشت، منبع (حیوانی یا گیاهی)، مقدار ویتامین و نحوه آماده سازی غذای مشخص کننده این است که یک غذا یانگ است یا بین به نظر می‌رسد که برنج قهوه‌ای (با سبوس) دارای تعادل کاملی بین بین با یانگ است. بنابراین، برنج قهوه‌ای غذای اصلی رژیم است و رژیم نهایی تنها، برنج قهوه‌ای دارد. برنج قهوه‌ای ویتامین‌های A وC و B12 را ندارد و از سایر ویتامین‌ها مقدار کمی دارد.
 یک کیلوگرم برنج قهوه‌ای پخته شده تنها 1190 کیلوکالری انرژی دارد که به زحمت نیازهای یک فرد را برآورده می‌کند. کسانی که بر پیروی از یک رژیم سخت اصرار می‌ورزند (با مقدار فراوان برنج قهوه ای) در خطر کمبودهای شدید تغذیه‌ای هستند. خردسالان، کودکان، مادران باردار و شیرده بیشتر در معرض خطرند. مواردی از اسکوری، کم خونی، هیپوپروتئینها (کمبود پروتئین خون) هیپوکلسیمیا (کمبود کلسیم خون) تاخیر در رشد، نرمی استخوان، کاهش عملکرد کلیه‌ها به سبب مصرف کم مایعات و تعداد پایین مرگ و میر در افراد استفاده کننده از این رژیم گزارش شده است.
بنابراین، مصرف مکمل‌های مناسب در این رژیم ضروری می‌نماید. امروزه از این رژیم برای حفظ سلامت عمومی، پیشگیری و درمان سرطان، ایدز و بیماری‌های دیگر استفاده می‌شود. همچنین رژیم ماکروبیوتیک طریقه‌ای از زندگی را توصیه می‌کند که برخی از آنها شامل این موارد است: جویدن کامل غذا حداقل 50 بار برای هر میزان غذایی که به دهان برده می‌شود (یا تا وقتی که به مانع تبدیل شود)، تماس نداشتن لباس با پوست در مورد لباس‌هایی که از مواد مصنوعی و پشم تهیه شده اند. پرهیز از دوش گرفتن به مدت طولانی با آب داغ، داشتن گیاهان سبز در خانه تا میزان اکسیژن هوا را زیاد کنند و خواندن یک آواز شاد در هر روز.

برخی پیرون این رژیم ادعا می‌کنند که سرطان تا حدود زیادی نتیجه تغییر این عوامل است. آنها مصرف غذاهای بین را برای سرطان‌هایی که بر اثر خوردن بیش از حد غذاهای یانگ به وجود آمده اند و غذاهای یانگ را برای تومورهایی که بر اثر مصرف بیش از حد غذاهای بین بوجود آمده اند، توصیه می‌کنند.


 


موضوعات مرتبط: طب سنتی، ،
برچسب‌ها:
[ شنبه 27 بهمن 1391برچسب:, ] [ 22:35 ] [ عیسی میرداروطن ] [ ]

 

هفت اصل پیشگیری از بیماریها


  1. تا زمانی که گرسنه نشده اید، بر سر سفره ننشینید.
  2. کمی قبل از سیر شدن دست از غذا بکشید.
  3. شبها قبل از خواب حتما اجابت مزاج انجام شود.
  4. تنها زمانی که در سلامت و نشاط به سر می برید، هر نوع غذایی که هوس کردید میل کنید (البته به استثنای غذاهای ممنوعه).
  5. هنگام کسالت و بی میلی از هیچ نوع مواد خوراکی و نوشیدنی استفاده نکنید.
  6. هرگاه اولین لقمه غذا را در دهان گذاشتید و احساس خوبی به شما دست نداد، غذا میل نکنید تا کاملا اشتها پیدا کنید.
  7. هنگام بیماری یا کسالت، هر نوع خوراکی یا غذا را که هوس کردید میل نکنید، بلکه عکس آن غذاها را میل کنید.

امید است با رعایت موارد فوق همیشه سالم و تندرست باشید.

 


موضوعات مرتبط: طب سنتی، بهداشت، بیماری و واکسن، ،
برچسب‌ها:
[ جمعه 27 بهمن 1391برچسب:, ] [ 9:5 ] [ عیسی میرداروطن ] [ ]

 

خواص درمانی و تغذیه ای سیب زمینی

 


موضوعات مرتبط: طب سنتی، صنایع غذایی، نگه داری، ،
برچسب‌ها:
ادامه مطلب
[ جمعه 20 بهمن 1391برچسب:, ] [ 21:34 ] [ عیسی میرداروطن ] [ ]



گل

کارشناسان امور زیستی و روانشناسان، برای رسیدن به تعادل در زندگی ماشینی و زندگی احساسی و روانی، راهکارهایی را پیشنهاد می کنند و همواره به دنبال روش هایی برای کاستن از فشارهای روحی هستند. بنا بر تحقیقات دانشگاه روتگرز Rutgers در نیوجرسی، راه حل های ساده ای در طبیعت وجود دارند که می توانند به خوبی در بالا بردن سلامت روحی افراد موثر باشند: گل ها!

در حضور گل ها، احساسات شادی آور افزایش پیدا می کنند و حس رضایت از زندگی شدت می گیرد، گل ها رفتار اجتماعی را در جهت مثبت تغییر می دهند به طوری که گاهی باور کردن آن مشکل است.

 

 

توضیحی درباره ی یک تحقیق

 

تاثیر احساسی گل ها توسط دکتر جینت هاویلند جونز Jeannette M. Haviland-Jones پروفسور روانشناسی در دانشگاه روتگرز انجام گرفته است. او چهره ای شناخته شده در زمینه روانشناسی و یک مرجع بین المللی در رابطه توضیح و تفسیر رفتار ها و نشانگان غیر کلامی و عکس العمل های آنی است.

تحقیقی که در باره آن می خوانید، در واقع پایه و اساسی علمی برای یک باور عمومی ایجاد کرده است، این باور که گل ها، تاثیری سودمند و قوی بر روی دریافت کنندگان خود می گذارند.

چگونگی تحقیق

گروهی از محققین در مدت ده ماه رابطه عکس العمل های احساسی و رفتاری با گل ها را مورد مطالعه قرار دادند. آن ها با بررسی عکس العمل افراد در مقابل هدیه گرفتن گل متوجه شدند که گل ها، تعدیل کنندگان طبیعی و سالمی برای احوالات اشخاص به شمار می آیند.

شرکت کنندگان در این مطالعه، 147 زن در سنین، میزان تحصیلات، نحوه زندگی و پیشینه مختلف بودند. زنان به این دلیل مورد مطالعه قرار گرفتند که بنا به نتایج مطالعات قبلی، زنان در شناخت و تشخیص احساسات خود دقیق تر هستند و بیشتر از مردان در کار تحقیق بر روی موضوعات احساسی همکاری نشان می دهند و از طرفی بیش از مردان درگیر فراز و نشیب های احساسی هستند.

گل

دریافت هدیه

شرکت کنندگان می دانستند که قرار است هدیه ای دریافت کنند اما نمی دانستند این هدیه چیست. دلیل این مرموز بودن، گرفتن یک عکس العمل واقعی و دیدن تاثیر گل ها بر روی احساسات آن ها بود.

عکس العمل های آنی

محققین کارکشته می توانستند میزان ابراز احساسات و طرز رفتار دریافت کنندگان گل ها را تشخیص دهند.

آن ها سه نوع لبخند را همراه با عکس العمل های کلامی ثبت می کردند. اطلاعات برای حفظ صحت و دقت، در طی 5 ثانیه اول دریافت گل در یک کامپیوتر دستی ضبط می شد.

لبخند مودبانه: این لبخند به طور معمول هنگام احوال پرسی سریع و یا تصدیق مودبانه چیزی به کار می رود. هیچ حرکت قابل تشخیصی در چهره دیده نمی شود و تنها گوشه های لب به بالا حرکت می کنند.

لبخند حقیقی: این لبخند هنگامی دیده می شود که تغییراتی در رفتار هم ایجاد شود که نشان دهنده خوشایند بودن یا لذت بردن از چیزی باشد. به همین دلیل "حقیقی" نامیده می شود زیرا از شادی واقعی به وجود می آید.

لبخند هیجان زده: این لبخند مجموعه دو حس است، هیجان و شادی. ما در این حالت لبخند حقیقی را همراه با علائمی نظیر بالا بردن ابروها و ایجاد خطوط افقی بر روی پیشانی مشاهده می کنیم.

مصاحبه

با تمام شرکت کنندگان قبل از دریافت هدیه خود مصاحبه می شود تا یک زمینه برای محاسبه در اختیار تیم تحقیق قرار بگیرد. آن ها پس از این مصاحبه می توانند تغییرات احساسی افراد را پس از دریافت گل اندازه گیری کنند. آن ها درباره حس و حال کلی افراد در طی روزهای گذشته سوال می کنند و از آن ها می خواهند تا احساسات خود را ارزش گذاری کند. چند روز پس از تحویل گل هم یک مصاحبه دیگر انجام می شود تا تغییرات روحی و حسی افراد در این حالت جدید مطلع شوند.

نتایج تحقیق

1- گل ها می توانند تاثیری آنی بر روی حس خوشنودی وارد کنند. تمام شرکت کنندگان در این تحقیق با لبخندهای "واقعی" و "هیجان زده" از هدیه گرفتن گل استقبال کردند و حس قدرشناسی و سرخوشی فوق العاده ای از خود نشان دادند. این عکس العملی همگانی است و در تمام رده های سنی دیده می شود.

گل

2- گل تاثیر مثبت و طولانی بر حال و هوای اشخاص می گذارد. شرکت کنندگان در آزمایش توضیح دادند که پس از دریافت گل کمتر احساس اندوه، اضطراب و بی تابی داشته اند و در رفتار خود نشانه های بارزی از خوشی و رضایت را مشاهده کرده اند.

3 گل موجب برقراری رابطه ای صمیمی می شود و حضور گل، برقرار کردن ارتباط با خانواده و دوستان را افزایش می دهد.

خانم دکتر هاویلند جونز Dr. Haviland-Jones. پروفسور روانشناسی دانشگاه روتگرز می گوید: " عقل سلیم به ما می گوید که گل ها ما را شاد می کنند. حالا علم هم به ما ثابت کرده است که گل ها نه تنها ما را از آن چه تصور می کردیم، شادتر می کنند، بلکه تاثیر قوی و مثبتی در افزایش احساس آسایش ما دارند."

فضاهای مشترک

این تحقیق به بررسی مکان هایی در خانه که افراد معمولا برای گذاشتن گل انتخاب می کنند نیز پرداخته است. گل ها معمولا در جاهایی قرار داده می شوند که همه بتوانند آن را ببینند، مانند سرسرا، اتاق نشیمن و اتاق غذاخوری و بر این حقیقت دلالت می کنند که گل ها نمادی برای تقسیم خوشی ها هستند.

بنا به گفته دکتر هاویلند جونز، " گل ها برای کسانی که به اتاق وارد می شوند احساسات مثبت به ارمغان می آورند و فضا را بیش از پیش دعوت کننده و خودمانی می کنند."

 

تاثیرات مثبت گل بر سالمندان

 

سالمندان در هر نقطه از جهان، هر روز خود را با قدمی به سمت پیری، خمودگی، ضعف حافظه و انزوای اجتماعی آغاز می کنند. محققان دانشگاه روتگرز بهبود وضعیت روحی سالمندان را نیز یکی از اهداف خود قرار داده اند. یک تحقیق 6 ماهه بر روی شهروندان بزرگسال نشان داده است که وجود گل ها به طور عمیق و موثر موجب کاهش افسردگی و خمودگی، افزایش و توسعه برخوردهای اجتماعی و تقویت کننده حافظه در سنین بالا هستند.

81 درصد از سالمندان شرکت کننده در این تحقیق اعلام کردند که در پی هدیه گرفتن گل، از میزان کسالت آن ها کاسته شده است. چهل درصد از آن ها در خارج از چهارچوب دائمی دوستان صمیمی و خانواده، به معاشرت و شرکت در مناسبت های اجتماعی پرداخته بودند و 72 درصد از آنان در تست های حافظه به نتایجی مثبت و کاملا متفاوت از تست های ابتدای تحقیق دست یافتند.

دکتر هاویلند جونز می گوید:" مردم شاد، از زندگی طولانی تر و سلامت تری بهره مند می شوند و تغیرات را با دیدگاه مثبت پذیرا می شوند. تحقیقات ما نشان داد که در طی روند سالخوردگی، اندکی از طبیعت، می تواند یک دنیا معجزه کند و بر میزان رضایت ما از زندگی بیافزاید."

گل

 

تاثیر مثبت گل ها بر مردان

 

یک تحقیق دیگر گروه روتگرز نشان داد مردانی که گل دریافت می کنند نیز علائم خشنودی و توسعه روابط اجتماعی را نشان می دهند. این محققین دو گروه از مردان را در سنین و نژادهای مختلف مورد بررسی قرار داد که تنها یک گروه از آنان گل دریافت کردند و تمام عکس العمل های کلامی و زبان بدن آن ها مورد مطالعه قرار گرفت.

مردانی که گل دریافت کرده بودند، در گفتگوها بیشتر به چشمان هم صحبت خود نگاه می کردند و با محققین رابطه بهتری برقرار می کردند و نسبت به کسانی که گل دریافت نکرده بودند، لبخندهای حقیقی بیشتری بر لب داشتند. در این رشته تحقیقات، هر چند در کل زنان بیشتر از مردان به ابراز احساسات شدیدتری پرداخته اند، اما نتیجه در هر دو جنس یکی بوده است.

به گفته دکتر هاویلند- جونز " هنگامی که پای گل هدیه گرفتن به میان می آید، زنان و مردان در یک تیم قرار دارند. به نظر می رسد که همه ما دچار خوشی فوق العاده ای می شویم و رفتارهای اجتماعی خود را تقویت می کنیم."

تحقیقات تکمیلی

نتیجه تحقیقات دانشگاه روتگرز در اینجا به پایان نمی رسد، این گروه می گویند که انسان می تواند از گل ها برای فراخواندن قدرت ها و احساسات خود استفاده کند و راز این کار در "رنگ" گل نهفته است. هر رنگ دارای طول موج خاص خود است و هنگامی که وارد چشم می شود و از شبکیه عبور می کند و به عصب بینایی می رسد، تعدادی عکس العمل های زنجیره ای پدید می آورد که به واکنش هایی در کل بدن منجر می شود. ابتدا حاملان شیمیایی اطلاعات در طول رگ های عصبی که Neurotransmitter نام دارند، آزاد می شوند و با تحریک اعصاب مختلف موجب ترشح هورمون های آرام بخش نظیر ملاتونین melatonin، هورمون های محرک مانند آدرنالین adrenaline و هورمون های شادی آوری چون سروتونین serotonin می شوند.

 

به چند مثال توجه کنید:

 

افزایش انرژی با گل سرخ

از آن جایی که رنگ قرمز دارای کمترین سرعت ارتعاش و طولانی ترین طول موج است، غدد فوق کلیوی را تحریک کرده و با ترشح آدرنالین موجب افزایش انرژی می شود.

افزایش اعتماد و صمیمیت با زنبق بنفش

رنگ نیلی – بنفش، غده صنوبری مغز را تحریک می کند که در واقع تنظیم کننده برنامه خواب به شمار می رود. این رنگ ذهن را از تشویش، نگرانی و ترس خالی می کند و مانع در خود ریختن احساسات می شود.

افزایش هوشیاری با آفتابگردان

موج نوری رنگ زرد مغز را تحریک می کند و موجب هوشیاری، ذکاوت و قطعیت می شود. از آن جایی که ما رنگ زرد را رنگ خورشید و نور می دانیم، گل آفتابگردان به ایجاد حس خوشبینی نیز کمک می کند.

گل

خواب راحت با گل استکانی آبی

رنگ آبی به ترشح ملاتونین کمک می کند که یک هورمون مترشحه از مغز بوده و به آرام شدن و داشتن خوابی راحت کمک می کند. رنگ آبی غده تیروئید را نیز تحریک می کند که با ترشح تیروکسین thyroxin، سوخت و ساز بدن را تنظیم می کند.

آرامش با گل آهار سبز

رنگ سبز بر روی سیستم عصبی تاثیر می کند و موجب می شود تا آهسته تر و عمیق تر تنفس کنیم، این رنگ ترشح هورمون های تنش زا را کند می کند و به آرامش قلب کمک می کند.

جلوگیری از آلرژی با گل داوودی نارنجی

رنگ نارنجی سیستم ایمنی بدن و ریه ها را تقویت می کند و می تواند آلرژی های بهاره را دفع کند. نارنجی تاثیر مثبت فراوانی بر سیستم گوارش و اندام های جنسی دارد.

یاس بنفش و غلبه بر استرس

رنگ بنفش ملایم، آرامبخش سوختگی ها است، مانند آفتاب سوختگی یا عرق سوز شدن. به علاوه گرسنگی کاذب را از بین می برد و سوخت و ساز بدن را تنظیم می کند. این رنگ غده هیپوفیز را تحریک می کند که با ترشح هورمون ضد تنش بتا اندورفین beta-endorphin موجب آرامش می شود.

 


موضوعات مرتبط: طب سنتی، ،
برچسب‌ها:
[ پنج شنبه 19 بهمن 1391برچسب:, ] [ 23:9 ] [ عیسی میرداروطن ] [ ]



 


همه ما بی‌آنکه بدانیم در وعده‌های غذایی‌مان از خوراکی‌ها و ترکیباتی استفاده می‌کنیم که مصرف آنها فواید درمانی و اصلاحی بی‌نظیری دارد؛ به این معنی که مصرف برخی از خوراکی‌ها با چاشنی‌هایی خاص می‌تواند خواص مفید آن غذا یا خوراکی را قوت ببخشد یا عوارض احتمالی موادغذایی را که ناشی از طبع آنهاست

در بدن به حداقل ممکن برساند. حتما تا امروز بارها در میان صحبت‌های مادربزرگ یا مادرتان شنیده‌اید که به‌عنوان مثال ماهی را نباید با دوغ خورد یا حتما باید کباب را با سماق خورد.

در هر یک از این توصیه‌ها که شاید بسیاری از ما به‌سادگی از کنار آنها عبور کنیم یا ناآگاهانه آنها را در زندگی خود پیاده کنیم و آنها را به فرزندان‌مان نیز آموزش دهیم، نکته‌ای نهفته است که برای حفظ سلامت و تندرستی تک‌تک اعضای خانواده ما می‌تواند موثر و کارآمد باشد.

افزایش جذب آهن با ترش‌ترین چاشنی

آبگوشت + ترشی

از زمان‌های بسیار دور ما ایرانی‌ها برای سرو آبگوشت و رنگارنگ شدن سفره غذای‌مان از انواع ترشی‌ها، سبزی خوردن، پیاز و پیازچه استفاده می‌کنیم. به گونه‌ای که این کار به یک عادت غذایی انکارنشدنی نسل‌به‌نسل به خانواده‌های جدید ما منتقل می‌شود. شاید گروه اندکی از ما به خواص مفید و اصلاح‌کننده این ترکیبات غذایی آشنایی داشته باشیم،

اما ناآگاهانه با مصرف این موادغذایی در کنار هم از خواص درمانی آنها بهره‌مند شویم. افرادی که برای سرو آبگوشت سراغ انواع ترشی‌ها می‌روند، به‌این ترتیب میزان جذب آهن موجود در گوشت قرمز و آبگوشت را توسط بدن افزایش می‌دهند.
ضمن اینکه مصرف ترشی با آبگوشت که یک غذای نسبتا سنگین محسوب می‌شود، می‌تواند به هضم بهتر این غذا کمک کند و میزان جذب چربی را در بدن به حداقل خود برساند.

حرارت کبد را کنترل کنید

کاهو + سکنجبین

خانواده‌های بسیاری عصرهای تابستانی دور هم جمع می‌شوند و با خوردن کاهو وسکنجبین به مرور خاطرات قدیمی خود می‌پردازند.

کاهو وسکنجبین نیز از جمله خوراکی‌هایی جدایی‌ناپذیر محسوب می‌شود که همه مادربزرگ‌ها مصرف آن را در روزهای گرم تابستان موجب کاهش حرارت درونی بدن می‌دانند.
کاهو طبع سرد و تر دارد و خوردن آن با سکنجبین که طبعی نزدیک به معتدل دارد به اعتدال طبع کاهو کمک کرده و این دو در مجموع می‌تواند به کاهش حرارت درونی بدن به ویژه کاهش حرارت کبد کمک کند.

ماست چکیده را همیشه به همراه سبزی‌های معطری مثل آویشن، نعناع خشک یا مغز گردو سر سفره یا میز غذای‌تان ببرید.

بهتر است در وعده صبحانه سرشیر و خامه را همراه عسل برای کودکان‌تان سرو کنید.
تعدیل سودا در جریان گردش خون
کشک + بادمجان

تا به حال از خود پرسیده‌اید که چرا به جای خوردن کشک با بادمجان، کشک را با کدو نمی‌خورید! چرا مردم از زمان‌های قدیم این خوراکی طبیعی را با هم و در کنار هم مصرف می‌کردند و چرا قدیمی‌ها هرگز بادمجان سرخ شده را به تنهایی برای وعده غذایی‌شان سرو نمی‌کردند. به این دلیل که آنها اطلاعات بیشتری درباره مزاج و طبع‌شان و همین‌طور خاصیت موادغذایی داشتند.

از آنجا که بادمجان سرخ‌شده به تنهایی موجب تولید سودا در خون می‌شود، مصرف آن به تنهایی توصیه نمی‌شود. تولید سودای اضافه و انباشته شدن آن در خون موجب ابتلا به بیماری‌های پوستی و برخی از اختلال‌های عصبی می‌شود.

از این رو از زمان‌های قدیم به مردم توصیه شده برای متعادل‌کردن طبع بادمجان سرخ شده از کشک استفاده کنند. البته مصرف کشک نیز حالت‌هایی چون سستی و بی‌حسی را به مصرف کننده منتقل می‌کند که در صورتی که با بادمجان مصرف شود این میزان به حداقل می‌رسد.

کنترل و کاهش جذب کلسترول خون با سماق
چلوکباب + سماق

کسی را نمی‌توانید پیدا کنید که بعد از شنیدن نام چلوکباب یاد سماق نیفتد. همه ما ایرانی‌ها عادت داریم که پیش از خوردن کباب روی آن سماق بپاشیم و طعم کباب را با چاشنی سماق زیر دندان‌هایمان مزه‌مزه کنیم. با وجود این تعداد کمی از ما دلیل این همراهی و هماهنگی را می‌دانیم. از آنجا که کباب از جمله غذاهای پرکالری و چرب محسوب می‌شود،

بهتر است هنگام مصرف آن از یک ماده غذایی مصلح مانند سماق نیز استفاده شود. مصرف سماق به همراه کباب چند مزیت دارد که کاهش جذب میزان چربی و کلسترول گوشت چرب را به حداقل می‌رساند و این در حالی اتفاق می‌افتد که هنگام سرو غذا کبابتان را با لایه نازکی از سماق بپوشانید

و بعد آن را میل کنید. علاوه‌بر این، سماق به‌دلیل قابض بودنش موجب بهبود التهاب‌ها یا زخم‌های گوارشی موجود در اندام‌های گوارشی یا مسیر گوارش می‌شود و در عین حال هضم و جذب مواد غذایی را دو چندان می‌کند.

اعتدال مزاجتان را حفظ کنید
خیار + نعناع

وقتی در روزهای تابستانی برای وعده ناهار یا شام آماده می‌شویم ،غالبا روی سفره‌هایمان سبزی‌خوردن، ماست و سالاد اضافه می‌‌کنیم تا با کمک این چاشنی‌های خوشمزه هم سفره‌ای رنگارنگ داشته باشیم و هم از خواص آنها به منظور افزایش جذب آب و فیبر مورد نیاز بدن و کاهش میزان حرارت بدن استفاده کنیم. با کمی دقت می‌بینیم که بسیاری از ما برای تزیین ماست از نعناع یا آویشن استفاده می‌کنیم و این کار را براساس عادت همیشگی‌مان انجام می‌دهیم

و نمی‌دانیم چرا به محض نام بردن از ماست یا ماست و خیار به یاد نعناع یا آویشن می‌افتیم. نعناع طبعی گرم و خشک دارد و پاشیدن مقداری از آن روی ماست که دارای طبعی سرد و تر است، موجب می‌شود تا طبع ماست تعدیل پیدا کند و عوارض ناشی از سردی آن‌ که می‌تواند موجب افزایش احتمال پوکی استخوان، دردهای مفصلی، شب‌ادراری کودکان یا آرتروز در بدن می‌شود

را به حداقل برساند. از طرفی ترکیب کردن ماست با سبزی‌های خشک شده، نعناع یا آویشن می‌تواند رطوبت و سردی ماست را که موجب تشدید سردرد افراد مبتلا به میگرن که بیشتر طبع سرد و تر دارند، تعدیل بخشد.
تقویت قوای درونی در وعده صبحانه
کره + عسل

در دوران کودکی وقتی برای خوردن صبحانه دور سفره جمع می‌شدیم از طرف پدرومادر تشویق به خوردن ساندویج کره و عسل می‌شدیم. بسیاری از ما از خوردن کره طفره می‌رفتیم اما به هر حال مادرمان با ترفندهای مختلف ساندویچ‌های کوچکی از کره عسل را برای ما درست می‌کرد تا ما هر روز صبح، صبحانه‌ای مغذی و پرانرژی بخوریم تا رشد بهتری داشته باشیم.

امروز نیز ما از همین شیوه برای تغذیه فرزندان‌مان استفاده می‌کنیم. اما شاید تعداد کمی از ما بدانیم که چرا سال‌هاست که کره را با عسل می‌خورید و چاشنی دیگری را به جای عسل به کره اضافه نمی‌کنیم. برخلاف دیدگاه مردم، عسل دارای طبع گرم و خشک است.

ترکیب عسل با خامه که سرد و تر است، موجب تعدیل طبع خامه شده و موجب جذب بهتر مواد مغذی موجود در خامه و عسل می‌شود. این ترکیب برای کودکان و نوجوانان در حال رشد و بزرگسالانی که نیاز به تقویت قوای درونی دارند و به دلیل مشغله و فشار کافی دچار ضعف می‌شوند، توصیه می‌شود. اما افرادی که چاق هستند، بهتر است از خوردن خامه عسل پرهیز کنید.


موضوعات مرتبط: طب سنتی، بهداشت، ،
برچسب‌ها:
[ پنج شنبه 19 بهمن 1391برچسب:, ] [ 8:45 ] [ عیسی میرداروطن ] [ ]

-1 بوته چاي جزو معدود گياهاني است که به دليل وجود سموم فراوان در بافت آن، در طبيعت هيچ آفت جدي به جز انسان ندارد! مزارع اين گياه نياز به سمپاشي ندارند و هيچ چرنده، پرنده، حشره و ... به آن نزديک نمي شود. اگر در بين علوفه چهارپايان (هر نوع که باشند) حتي کمي برگ چاي باشد، حيوان به محض جويدن آن ها را از دهانش بيرون مي ريزد

 

 

2-      در بسياري از مناطق کشاورزي، براي آن که احشام و ساير حيوانات به مزارع و کشتزارهاي مختلف نزديک نشده و زراعت را خراب نکنند، اطراف آن ها را بوته چاي مي کارند. حيوانات با مشاهده بوته چاي به مزرعه نزديک نمي شوند!

 

3-     اولين وارد کننده تخم اين گياه به ايران در اوايل دوره قاجار انگليسي ها بودند که با همکاري عناصر خودفروخته اي در دربار قاجار، کشت اين گياه و نوشيدن دم کرده آن را در ايران رواج دادند.  واقعيت آن است که حکماي ايران زمين از چند هزار سال قبل با اين گياه آشنايي داشته و به خوبي مي دانستند که اين گياه ارزش غذايي نداشته، بلکه مصرف غير دارويي آن مضر است.

 

4-   موادي که در اصطلاح علم شيمي ساختار مولکولي حلقوي دارند (مواد آروماتيک) سرطان زا هستند. «پلي فنول» يکي از مواد آروماتيک است که چاي هم اين ماده را دارد. فنول چيست؟ فنول يک ماده داراي ترکيبات حلقوي است که بر روي پوست، کبد و سيستم گوارش اثرات نامطلوبي مي گذارد. جالب اين جاست که قريب به اتفاق مواد معطر شيميايي که در کارخانجات به چاي اضافه مي کنند هم جزء مواد آروماتيک و سرطان زا هستند!

 

5-   مصرف چاي (خصوصاً پس از غذا که سال هاست عادت بسياري از ايرانيان شده است) جلوي جذب آهن معدني موجود در غذاها توسط بدن را مي گيرد که در نتيجه منجر به بروز بيماري کم خوني مزمن در مصرف کنندگان مي شود. چاي داراي ترکيباتي به ‌نام تانن است که مزه‌ تلخ چاي را ايجاد مي کند. تانن‌ها با آهن، ايجاد رسوب مي‌ نمايند و اين رسوب به دليل درشتي ملکول و سنگيني، غير قابل جذب توسط بدن است. لذا در صورتي که غذاي مصرفي داراي آهن بوده و بلافاصله بعد از آن چاي مصرف شود، از جذب آهن آن جلوگيري مي کند. فراموش نکنيد که عارضه کم خوني خود باعث ده ها بيماري ديگر در بدن مي شود.

 

6-   همان گونه که گفته شد چاي داراي ماده اي است به نام تانن. اين ماده بسيار مدراست و به همين خاطر مايعات بدن را دفع کرده و پلاسما غليط مي شود. آنزيم ها در پلاسماي غليظ نمي تواننند فعاليت کنند و به همين خاطر مواد زايد در بدن انبار شده و موجب بيماري هاي گوناگون مي شود. ضمناً تانن موجب فعاليت بيش از حد سلول هاي اپيتليال کليه شده و کليه را به مرور از کار مي اندازد!

 

7-  گياه چاي داراي ماده اي است به نام اگزاليک اسيد، که مسموم کننده بوده و اختلالات متابوليسمي ايجاد مي کند. اين ماده در کليه رسوب کرده و سنگ هاي کليوي اگزاليک را موجب مي شود.

 

8-  مصرف زياد چاي دندان ها را لك دار و سياه مي كند.

 

9-  چاي ترشح اسيد معده را تحريک مي كندافزايش می دهدو همچنين به دليل ماهيت اسيدي خود، در بروز زخم معده مؤثر است.

 

10-  در هر فنجان چاي بين 60 تا 75 ميلي گرم «کافئين» وجود دارد که LDL خون را افزايش مي دهد و عاملي مي شود براي انفارکتوس هاي قلبي و مغزي، ولي البته آرام بخش است و در دراز مدت اعتيادهم ايجاد مي کند!

 

11-  به دليل وجود مقدار زيادي از ماده کافئين در چاي، براى عده اى باعث تحريك اعصاب و يا تپش قلب مي شود. همچنين نوشيدن چاى پررنگ براى خانم ها احتمال ابتلا به سرطان سينه را افزايش مى دهد.

 

12- ماده آرام بخش ديگري در چاي وجود دارد به نام «تئين» که محرک سيستم اعصاب سمپاتيک است و موجب افزايش ترشح آدرنالين مي شود. تئين موجب کاهش مقدار منيزيم داخل سلول ها مي شود. منيزيم ماده اي است که در سلول قرار دارد تا با انواع سرطان ها مبارزه کند و با نوشيدن چاي اين ماده مفيد از بدن خارج مي شود.

 

13-  به نظر شما چرا اغلب افراد چاي خور جدي، هنگامي که تصميم به ترک چاي مي گيرند با علايمي مشابه با علايم معتادان مواد مخدر در هنگام ترک مواد مذکور (همچون سردرد، بي خوابي، بي حوصلگي، آشفتگي روحي و ...) مواجه مي شوند؟! آيا اين موضوع که ادعا شده است سال هاست توليد کنندگان چاي در کشورهاي خارجي براي حفظ مشتريان خود به چاي مواد افزودني مضر و اعتيادآوري اضافه مي کنند قابل اعتنا نيست؟

 

14-  چند نفر معتاد به مواد مخدر را مي شناسيد که سيگاري نباشند؟ و چند نفر سيگاري را مي شناسيد که چاي خورهاي قهاري نباشند؟! چاي به دليل مواد افيوني طبيعي که در خود داشته و مواد شيميايي که در فرآيند توليد توسط بسياري از توليدکنندگان به آن اضافه مي شود، مقدمه اي براي آمادگي بدن جهت پذيرش انواع اعتيادها به مواد مضر ديگر است.

 

15-  اگر دقت کنيد قريب به اتفاق مواد سمي در طبيعت داراي طعم تلخ مي باشند. شايد خدا خواسته است به موجودات هشدار دهد که چه موادي خوراکي نيستند و بايد از آن ها پرهيز کرد. چاي يکي از تلخ ترين گياهان موجود در طبيعت است که البته با روش هاي مختلف سعي در کاهش اين تلخي و صد البته عادت دادن ذايقه مردم به آن دارند.

 

 

 

16-   همه اين ها که گفته شد براي چاي سبز که خشک شده سريع برگ سبز چاي مي باشد صادق است. چاي سياه که دم کرده مضرتري از چاي سبز است با انبار کردن برگ سبز چاي در مکان هاي گرم، پوسيده شدن و تخمير اين برگ ها، تغيير رنگ آن ها به قهوه اي و سياه (مشابه عملي که باغبانان در وسط باغ با بر روي هم تلنبار کردن برگ هاي درختان انجام مي دهند تا پوسيده شده و تبديل به کود گردند)، سپس خشک کردن اين برگ هاي پوسيده بدست مي آيد!

 

17-   بدتر از چاي سبز و چاي سياه، چاي هاي جديد طعم داري هستند که داراي اسانس هاي شيميايي مختلف بوده و تمامي مضرات دو نوع چاي قبلي را دارند به علاوه مضرات مواد شيميايي عطري و طعم دهنده هاي مصنوعي!

 

18-   يکي از موارد مرسوم در جامعه ما (خصوصا در مراسم، جشن ها، سمينارها و ...) مصرف بسياري از نوشيدني ها در ليوان هاي يک بار مصرف پلاستيکي است. اين ظروف به خصوص در مجاورت با نوشيدني هاي داغ به سرعت مواد فوق العاده سمي و خطرناک نفتي را آزاد مي کنند. براي امتحان مي توانيد در يکي از اين ليوان ها چاي داغ بريزيد و چند دقيقه اي کنار بگذاريد تا سرد شود. خواهيد ديد که پرده اي از مواد نفتي روي آن مي بندد!

 

19-  در انواع چاي هاي بسته اي (معروف به Teafix يا Lipton)، ضايعات/ته مانده هاي چاي که قابل ارايه به شکل عادي نيستند در بسته هاي کاغذي که براي جلوگيري از وارفتن  در آب جوش، پروسه هاي شيميايي مختلفي روي آنها انجام شده و آغشته به انواع مواد مضر هستند قرار مي گيرند. پاره اي از مواد شيميايي موجود در کاغذ مذکور در آب جوش حل شده و وارد بدن مصرف کننده مي شوند!

 

20-   ابو علي سينا  در طب سنتي از چاي به عنوان ماده ي  پست غذايي نام مي برد و از آن فقط براي مصارف درماني در شرايط خاص استفاده مي كرده است.

 

21-   ممکن است عليرغم خواندن موارد فوق به دليل تبليغات زيادي که در قالب مقالات و اخبار مختلف شبه علمي به خورد جامعه داده مي شود، هنوز باور نکرده باشيد که مصرف اين نوشيدني همه جا تا اين حد مضر است. بسياري مي پرسند که اگر واقعاً چاي مضر است پس چرا اين قدر در رسانه ها از آن تعريف شده و در همه جا مصرف مي شود؟ پاسخ آن است که اولاً نمی توان  نفي نکرد که چاي فوايد اندکي نيز دارد، اما اين فوايد قابل مقايسه با مضرات فراوان آن نيستند.  ثانياً فراموش نکنيد که تجارت چاي گردش مالي ميلياردي در سراسر جهان دارد. به نظر شما مافياها و کارتل هاي تجاري بزرگي که از اين راه منافع و سود سرشاري مي برند به اين راحتي اجازه مي دهند که حقايق براي مردم آشکار شوند؟!  در اوايل قرن بيستم شرکت هاي سازنده سيگار و دخانيات به پاره اي از دانشمندان ،مخفيانه پول مي دادند تا مقالات به ظاهر علمي در رد خطرات دخانيات و حتي طرح فوايد استفاده از آن نوشته و در مجلات معروف علمي آن زمان چاپ کنند. اسناد اين تباني هاي بزرگ و کثيف در اواخر قرن بيستم منتشر شد، يعني زماني که همه ذينفعان ماجرا مرده بودند و مضرات بلاي خانمان سوز دخانيات بر همه آشکار شده بود! دور از واقعيت نيست که گفته شود مشابه چنين اتفاقاتي در زمانه ما هم براي چاي، موبايل، نوشابه، سوسيس، کالباس و ساير موارد مشابه رخ مي دهد و اين ما هستيم که بايد سلامتي خود و اطرافيانمان را فداي مطامع مادي عده اي سودجو نکنيم.

 

22- بوته چاي يکي از بهترين گياهاني است که مي تواند هوا را از انواع آلودگي ها پاک کرده و حجم زيادي اکسيژن توليد کند. دليل آن که هواي مزارع چاي بسيار مطبوع است نيز همين واقعيت مي باشد.

 

 

در حقيقت بشر امروز اگر عاقلانه فکر کند بايد به جاي خوردن برگ هاي چاي، بوته آن را به عنوان يک تصفيه کننده عالي هوا در سرتاسر معابر شهرها بکارد. شايد يک دليل ديگر براي آن که مصرف خوراکي چاي مضر است همين باشد که اين گياه سموم موجود در هوا را به خود جذب مي کند! هم چنين به دليل اين که گياه چاي اسيدي است، ماده ضد عفوني کننده خوبي مي باشد. لذا براي شستشوي چشم هاي عفوني و لثه هاي عفوني مفيد است. در طب سنتي براي درمان چشم عفوني شده نوزادان در عوض انواع و اقسام داروهاي شيميايي و آنتي بيوتيک هاي داراي اثرات مضر جانبي فراوان، با استفاده از آب جوشانده چاي چشم نوزاد را طي چند نوبت شستشو مي دهند.

 

23-     اگرسوال شود که چه بايد کرد: اولاً اطلاع رساني وسيع در بين همه آن ها که دوستشان داريم. ثانياً رواج ده ها دم کرده طبيعي خوش طعم، مفيد و باصرفه که جانشينان بسيار مطلوبي براي چاي مضر هستند در سطح جامعه (براي شروع از خانه خود و نزديکانتان شروع کنيم).

 

 

 به عنوان مثال مي توانيم به تناوب از جوشانده بادرنج بويه (گياه مورد علاقه زنبور عسل )، دم کرده برگ گياه    به ليمو  (گياهي با برگ هاي شبيه نعناست، با شربت به ليمو اشتباه نشود)،   دم کرده ميوه نسترن، دم کرده گل گاوزبان،   دم کرده بابونه،   جوشانده تخم گشنيز (به صورت آسيا شده)، دم کرده پونه،   دم کرده زنجبيل،   دم کرده زيرفون،   دم کرده برگ تيول و ... ده ها جوشانده و دم کرده طبيعي و مفيد ديگر  استفاده کنيم

 


موضوعات مرتبط: طب سنتی، صنایع غذایی، ،
برچسب‌ها:
[ سه شنبه 17 بهمن 1391برچسب:, ] [ 23:43 ] [ عیسی میرداروطن ] [ ]

 

 

 

 
 


 

در مکتب طب سنتی ایران، یکی از مهم‌ترین راه‌ها‌ی نگهداری تندرستی (حفظ الصحه) و پیشگیری از بیماری‌ها (تقدمه الحفظ)، به‌کار بستن پاکسازی‌های بدنی گوناگون است. حکمای مکتب طب سنتی ایران برای پیشگیری از پیدایش مواد زاید و تباه در بدن و یا دفع آنها تدابیری اندیشیده بودند تا مردمان با مزاج‌ها‌ی گوناگون بدانند که به مقتضای کیفیت سرشتی و اقتضائات بدنی و مشخصات محیطی و زیستی خود، باید چه پاکسازی‌هایی را انجام دهند تا از مزاج تندرستانه بیرون نروند یا اگر دچار بیماری شدند بتوانند آسان‌تر و زودتر به تندرستی بازگردند. این بایست و نبایست‌ها‌ هم با نگاهی کل‌ّنگرانه و با دیدی باز به موضوع تندرستی انسان بیان شده و هم از نکته‌سنجی‌ها‌ و ریزبینی‌ها‌ی فراوان آکنده است و بخش‌ها‌یی بس خواندنی از کتب طب سنتی را دربر می‌گیرد.

یکی از اقسام پاکسازی‌های بدنی حجامت است که با وجود رواج در جامعۀ ما، جنبه‌های علمی آن در آموزه‌های مکتوب حکما هنوز به اندازۀ کافی شناسانده نشده است. امید است که این نوشتار کوتاه برای آگاهی خوانندگان از برخی آموزه‌های کاربردی حکمای بزرگ در بارۀ حجامت همراه با تیغ زدن و خروج خون (حجامت با شَرَط) مفید باشد.

حجامت همراه با خونگیری چه می‌کند و چه کسانی نیاز به این گونه حجامت دارند؟

حجامت همراه با خونگیری، یک روش پاکسازی بخش‌های سطحی بدن از مواد و اخلاطی است که یا طبیعی هستند و صرفاً مقدارشان به‌طور غیرعادی افزایش یافته و در بدن انباشته شده‌اند و/ یا اینکه دچار دگرگونی گشته و به حالت غیرطبیعی درآمده و در بدن تجمّع یافته‌اند. باید دانست که به تصریح حکیمان بزرگ، حجامت همراه با خونگیری فقط موادی را که در مویرگ‌های پوست و عضلات سطحی بدن گرد آمده‌اند خارج می‌کند و برخلاف فصد یک روش پاکسازی عمقی به شمار نمی‌آید. در واقع در حجامت همراه خونگیری، هدف طبّی این است که بخش‌ها‌ی محیطی بدن از خلط‌ها‌ی زاید و/ یا تباه پاکسازی شوند. از این رو حکما گفته‌اند که اگر نشانه‌ها‌ی زیادی و/ یا تباهی خون یا اخلاط دیگر در اعضای محیطی بدن پدید نیامده است، نباید حجامت کرد زیرا نه تنها نیازی به آن نیست بلکه موجب خروج مواد لازم و مورد نیاز عضو، و سبب ضعف عضو نیز می‌شود.

از سوی دیگر اگر این نشانه‌ها‌ امتلاء بسیار شدید و فراگیر را نشان دهند، یا فرد بسیار تنومند و فربه باشد باز هم نباید حجامت کرد زیرا نمی‌تواند به اندازۀ کافی مواد تباه یا افزایش‌یافته را به‌خصوص از بخش‌های داخلی‌تر و عمقی بدن دفع کند و سودی برای شخص ندارد؛ در چنین حالتی بیمار نیازمند آن است که پس از تمهیدات مقدماتی فصد شود.

نکتۀ مهم دیگر این است که اگرچه حجامت می‌تواند بخشی از یک طرح درمانی برای دفع اخلاط انباشته‌شده در بدن باشد امّا به‌خصوص در مورد امتلائات بلغمی و صفراوی و سودایی به‌جز برخی استثنائات بسیار خاص و کم شایع، حجامت هرگز نباید پیش از درمان‌های مقدماتی تغذیه‌ای و دارویی انجام شود. به‌کار بستن این درمان‌های مقدّماتی غذایی و دارویی، بسیار ضروری است زیرا مادّۀ مزاحم، باید قابلیت و آمادگی دفع از راه عروق مویرگی را پیدا کند و به اصطلاح حکما «نضج» بیابد و به قوامی برسد که قابل ورود به عروق باریک در سطح بدن شود، پس از آن است که در روزهای شانزدهم و هفدهم ماه قمری -یعنی هنگامی که مادّه نضج یافته در بافت‌های محیطی بدن به حداکثر تجمّع می‌رسد- می‌توان هدفمندانه همان مادۀ مزاحم مورد نظر را که به عروق مویرگی سطحی کشیده شده‌ است، از آن عروق کشید و دفع کرد. بدون درنظر داشتن این ملاحظات، حجامت موجب دفع مواد بی‌زیان و مفید از بدن می‌شود و به ضعف عضو منجر می‌گردد، مثلاً اگر فردی با شکایت از بی‌خوابی و با تشخیص سوءمزاج سوداوی مغز بلافاصله تحت حجامت قرار گیرد نه تنها مادۀ سودا در مغز کاهش نمی‌یابد بلکه حتی غلیظ‌تر می‌شود و موجب ضعف سیستم عصبی نیز می‌گردد. همچنین کسانی که به قصد کاهش غلظت خون حجامت می‌کنند باید بدانند که در صورت رعایت نکردن این تدابیر و در نظر نگرفتن زمان مناسب حجامت، غلظت خونشان افزایش می‌یابد.

از سوی دیگر کسانی که تندرست هستند و مزاج صحّی سرد یا خشک دارند، یا دچار خشکی و سردی در پوست و عضلات هستند نباید روش‌های دفعی که موجب کاهش گرمی و تری بدن می‌شود به کار ببندند که از جملۀ این روش‌ها حجامت است. از همین رو گفته شده است که پس از شصت سالگی نباید حجامت کرد زیرا موجب غلبۀ خشکی بر پوست و عضلات می‌گردد.


دکتر مجید انوشیروانی
دستیار ارشد رشتۀ تخصصی طب سنتی ایران
دانشگاه علوم پزشکی تهران






 



مواضع انجام حجامت

 

- جلوی سر:  ی(حجامت) ن ناحیه مضر حس و ذهن است.

کسی که حجامت می کند باید متوجه وجود شریان بزرگی که نزدیک موضع حجامت است باشد، پس بایستی مراقب موضع

شریان باشد تا تیغ به آن نخورد چرا که اگر تیغ به آن برخورد کند باعث خونریزی شده و به سختی قطع می شود. اگر این شریان

قطع شود به شنوایی و بینایی و همچنین ذهن آسیب می رسد.  

          

2- حجامت هامه:

  الف ) محل آن : حجامت بالای سر می باشد. اگر شست را میان دو ابرو قرار  دهیم انگشت نشانه ( ابهام) به هر   کجای سر که رسید محل  حجامت سر است.

  ب) کاربرد:

  1- اختلاط عقل

 2- سرگیجه حقیقی ( دوار)

 3- سنگینی سر و تن

 4- بیماریها ی چشم

 5- سبوسه

 6- جذام

7- درد کلیه

  8- آماس بیضه

  9- کند شدن سفیدی مو

این سخن عام نیست بلکه در اکثر موارد باعث افزایش سفیدی مو

می شود. بسته به وضعیت بیمار این تاثیر متفاوت است.

ج) عوارض جانبی:

  - اختلال در فهم و حافظه

  - ردائت فکر و امراض مزمنه

  - در کسانیکه بیم نزول الماء ( آب مروارید) وجود دارد نباید انجام شود مگر در موارد  مقتضی.

 د) در لسان روایات: این حجامت به عنوان نجات بخش آمده است و به عنوان شفای بسیاری از بیماریها از آن ذکر شده  است از جمله جنون ، جذام ،برص ، کسالت، خواب آلودگی ، درد دندان ، نابینایی و سر درد.

3- قمحدوه ( پس سر):

 الف) محل: روی استخوان پس سری همان موضع برجسته ای که بالای فقرات گردن است و در  زمان افتادن انسان به زمین اصابت می کند.

 ب) کاربرد:     1- بیشترین منفعت حجامت پس سر و هامه بیماریهای چشم است.

2- سنگینی سر

3- درد گوش و آماسهای آن

4- پاکسازی سر

ج )عوارض جانبی: مانند حجامت هامه

  4- نقره: این حجامت جانشین فصد اکحل و در برخی منابع مانند التصریف ، جانشین فصد قیفال است. این حجامت باید  پس از استفراغ کامل بدن انجام یابد.


الف) محل: گودی گردن

 ب) کاربرد:   1- سنگینی ابروان و سر         6- سردرد نبض دار

         2- مشکلات چشم                                 7- غلبه خون در سر

           3- نزول الماء                                      8- گشادی سوراخ عنبیه

          4- بد بویی دهان                                  9- زکام و نزله

          5- رطوبت جفن                                  10- قرحه در بینی

 ج) عوارض جانبی :

فراموشی : به همین جهت در شرع ممنوع شده است ولی این مختص به حجامت با تیغ است.   همچنین اگر کمی پایین تر حجامت کنیم رفع عارضه می شود. در برخی منابع نیز اعتیاد به این حجامت باعث  فراموشی شمرده شده است.

 در مواردی که دماغ سرد است و یا بیمار مبتلا به نزله است نباید حجامت نقره انجام داد لذا در   پیران و کسانی که  بیماری سرد در سر دارند باید از آن اجتناب کنند.

   د) در روایات : برای سنگینی سر مفید بیان شده است.


5-
اخدعین:

 این حجامت جانشین فصد قیفال و در برخی منابع باسلیق است.

  الف) محل: اخدعین دو رگ بر گردن است . حجامت این ناحیه روی شانه و دو طرف گردن انجام   میشود. اما می توان آن

را بر یکی از اخدعین انجام داد.

  ب) کاربرد :    1- ارتعاش سر

                      2- درد سر و شقیقه( میگرن)

                      3- درد چشم و گوش و بینی

                      4- ریش های دندان

                      5- خناق

 در این موارد نافع تر از فصد گردن است.

  ج) عوارض جانبی:

  - رعشه سر: صاحب بحرالجواهر معتقد است حجامت اخدعین در افراد ضعیف الدماغ باعث رعشه سر   می شود. ولی صاحب کتاب کامل الصناعه مداومت بر آن را باعث رعشه سر می داند.

 تذکر: در این نوع از حجامت به دلیل وجود شریانهای مهم در این ناحیه نباید تیغ ها را عمیق زد.

د) در روایات: مفید برای ناراحتیهای چشم و صورت بیان شده است که باعث بهبود جریان خون در عضلات و عروق سر می شود.

 

6- کاهل ( مهره های پشت یا میان دو شانه ) :

این حجامت جانشین فصد باسلیق و در برخی منابع باسلیق و اکحل است .

 الف) محل : بین دو کتف حدود مهره ها ی T2-T4 روی ستون فقرات

می باشد.

ب) کاربرد:     - درد شانه            

                      - درد حلق

                      - خفقان خونی

                      - ربو و تنگی نفس و سرفه و امتلاء  و سل

  ج) عوارض جانبی : - باعث ضعف دهانه معده ( در صورتیکه مقابل معده باشد)

    - خفقان که منجر به تپش قلب و غش می شود.

  برای رفع این عوارض بایستی کمی بالاتر حجامت را انجام داد. اگر مکانی که در بالا ذکر شد یعنی   بالای مهره T4 رعایت شود مقصود حاصل است. اما اگر به منظور درمان سرفه و خلط خونی  ( هموپتیزی)

   حجامت می کنیم بایستی کمی پایین تر حجامت کنیم.

    د) در روایات: این حجامت مفید در رفع خفقان و التهاب ناشی از امتلاء و زیادی حرارت شناخته      شده است. همچنین

مکان آن توسط جبرئیل به پیامبر آموزش داده شده است. 

 

 7- حجامت تحت ذقن ( زیر زنخدان – زیر چانه) :

 این حجامت جانشین فصد چهار رگ دو لب است .

  الف) محل: زیر چانه

    ب) کاربرد:     1- پاکسازی سر و فکین

                             2- امراض صورت

                             3- امراض دهان

                             4- امراض لثه و دندان

                             5- درد گلو  

                             6- سستی و فروهشتگی زبان

   ج) عوارض جانبی: بیان نشده است.

   د) در روایات: برای دردهای دهان و فساد لثه مفید شناخته شده است.

 

8- حجامت کبد:

  الف) محل: در محل تقاطع دو خطی که از T11 و زاویه تحتانی اسکاپوئید روی دنده 10 ایجاد می شود.

 ب) کاربرد: آماس و حرارت جگر .

 ج) عوارض: عوارض ذکر نشده است .

 

9- حجامت طحال :

          الف) محل: مانند کبد اما در سمت چپ

          ب) کاربرد: کسی که زهر خورده باشد.

          ج) عوارض: ذکر نشده است.

 

10- حجامت پهنه یا قطن یا سه بند یا حجامت بین الورکین :

   الف) محل: میان هر دو سرین یا فرود کمرگاه می باشد. استخوان سه بند همان استخوان ساکروم      است و این

حجامت روی ناحیه
L5-S1 انجام می شود. این حجامت در بعضی کتب طبی مانندکامل الصناعه به نام حجامت بین الورکین ذکر

شده است .             

 افضل این حجامت آن است که کمی پائینتر از مهره های کمر ی کاملاًٌ بین دو باسن قرار گیرد.

  ب) کاربرد:     - بواسیر و خونریزی ناشی از آن

                         - زحیر (پیچش)

                         - آماس مقعد و درد آن

                          - افراط خون حیض

                          - حرارت کلیه 

                           - منی خونی

                           - آماس گر م بیضه

                           - خارش واژن

                             - دملهای ناحیه مزبور

                              - خارش پشت و ران

                              - باد مثانه و رحم

                             - نقرس

                             - داء الفیل

                              - خارش مقعد

    ج)عوارض جانبی :       1- کاهش قوت جنسی درمردان ( در صورتیکه بدون وجود ضرورت و    خارج از اندازه انجام شود. )

   2- باعث لاغری کلیه می شود . 
   3- چربی کلیه را آب می کند.

نکته: این حجامت با آتش( با تیغ یا بدون تیغ) همین اثر را دارد ولی با تیغ قویتر است به جز در بیماریهای ریحی که بدون تیغ قوی تر است.

        د) در روایات : این حجامت بعنوان حجامت فریادرس بیان شده است.

 

11- حجامت ران یا سر فخذین:

  1) قدام ران : الف) محل: در قسمت فوقانی رانها از جلو انجام می شود.

       ب) کاربرد: 1- خارش و ورم بیضه وخارش قضیب

                     2- آمنوره

                        3- جراحات ران

                       4- زخمهای ران و ساق

                 ج) نحوه انجام آن: باید انسان بنشیند و پاهایش را دراز کند و هر دو پا را به هم چسبانده و

                   محجمه را در قسمت فوقانی رانها قرار دهد . تیغ زدن باید بعد از مکش بسیار صورت گیرد.

2) خلف ران: الف ) نحوه انجام آن : بیمار در حالت خوابیده به شکم ، محجمه را از پشت روی رانها قرار می دهند 

                   ب) کاربرد: آماس و زخمهای نشیمنگاه

                   ج) عوارض: ذکر نشده است.

14- حجامت ساقین: جانشین فصد دوصافن و یا فصد دو پاشنه پا است . این حجامت در زنان سفیدرو با پوست متخلخل و خون

رقیق از فصد صافن بهتر است.

                  الف) محل: یک وجب بالاتر از قوزک پا یا 4 انگشت زیر زانو کمی مایل به خارج می باشد.

                   ب) کاربرد آن : 1- کاهش امتلاء چون خون را از همه بدن می کشد.

                                    2- تصفیه خون

                                    3- سرگیجه

                                    4- صرع ، مالیخولیا

                                    5- تاریکی چشم

                                    6- دردهای کلیه و رحم و مثانه

                                    7- آمنوره

                                    8- بواسیر



موضوعات مرتبط: طب سنتی، ،
برچسب‌ها:
[ دو شنبه 16 بهمن 1391برچسب:, ] [ 14:10 ] [ عیسی میرداروطن ] [ ]


خواص سنجد

سِنجـِد گياهي درختي است از خانواده ي سنجديان که در آب و هواي معتدل مي‌ رويد. برگ ‌هاي باريک و مخملي شکل و ميوه‌ هايي قهوه‌ اي رنگ و خوراکي دارد که از هسته ي آن در تهيه ي برخي داروها استفاده مي ‌شود.

به فارسي به طور کلي سنجد ناميده مي شود ولي در مناطق گوناگون ايران داراي نام هاي محلي است، در کردستان آن را " سرين چک "، در آذربايجان " ايده- ايکده " در اطراف تهران " پستانک " و در اصفهان " غبيده بادام " گفته مي ‌شود.

در کتب سنتي با نام‌ هاي " چوب ‌دانه، نُقد، بُل " نام برده شده ‌است.

سنجد براي درمان بسياري از بيماري‌ ها از جمله، بیماری های دندان ،اسهال،زخم معده و نيز جلوگيري از خون ريزي استفاده مي ‌شود.

سنجد، يکي از چيدني‌ هاي سفره ي هفت سين است که اگر با خواص فراوان آن آشنا شويد حتما آن را در برنامه غذايي هر روز ‌تان جاي مي‌ دهيد.

سنجد ميوه‌اي درختي است که به علت قابليت سازگاري بالايي که با محيط دارد، مي ‌توان در بسياري از مناطق جهان،‌ آن را به عمل آورد.

ميوه ي سنجد دو نوع کوچک و بزرگ دارد که بزرگ‌ آن داراي پوستي نازک و مغزي آردي ‌تر است و به نام سنجد آردي معروف است. طعم اين ميوه مقداري گس است و داراي طبيعت سرد و خشک مي ‌باشد و از لحاظ غذايي کم کالري است.

سنجد، داراي خواص دارويي و صنعتي مختلفي است که به برخي از آن ‌ها اشاره مي ‌کنيم:

* بهترين اثر سنجد،‌ رفع کمبود ویتامین سی بدن است و خوردن آن، ‌از ورود عفونت به بدن پيشگيري مي ‌کند.

* سنجد داراي خاصيت آنتی اکسیدانی قوي مي‌ باشد.

* خاصيت ضد التهابي دارد.

* ضد اسهال و قابض است. جوشانده برگ سنجد، بهترين دارو براي اسهال کودکان است.

* پودر هسته ي سنجد در درمان التهاب ‌هاي حاد و مزمن کاربرد دارد و آرتروز را درمان مي‌ کند.

* ضد تب و درداست.

* بادشکن و مقوي قلباست و سر درد را تسکين مي ‌دهد.

* از ريشه آن در صنعت عطرسازي استفاده مي ‌شود.

* از گل آن براي التيام زخم استفاده مي ‌شود.

* کم کالري و مقوي معده است.

* سنجد پخته شده در روغن زیتون ، درد مفاصل و خارش پوست  را درمان مي‌ کند و براي رشد مو مفيد است.

سودمندي سنجد براي درمان آرتروز

پژوهشگران به سودمندي استفاده از عصاره ي سنجد براي درمان آرتروز پي بردند. چند تن از پژوهشگران دانشگاه هاي علوم پزشكي بقيه الله ، شهيد بهشتي و تهران، تأثير قرص عصاره سنجد و استامینوفن را در كاهش درد 120 بيمار مبتلا به آرتروز زانو با درد متوسط تا شديد بررسي كردند.

بيماران به مدت 7 هفته با قرص هاي عصاره سنجد و استامينوفن تحت درمان قرار گرفتند. بر پايه اين بررسي كه مشروح آن در مجله پزشكي كوثر منتشر شد، براي كاهش درد ناشي از آرتروز، استفاده از عصاره ي گياهي سنجد موثرتر از استامینوفن  است.


سنجد در احاديث

گوشتش گوشت مي آورد، استخوانش استخوان مي روياند و پوستش پوست آور است. کلیه ها را گرم و معده را دباغي مي کند و ايمن از بواسیر و ادرار قطره قطره است. ساق ها را نيرو مي بخشد، جذام را ريشه کن مي کند و براي تب سودمند است.



موضوعات مرتبط: طب سنتی، ،
برچسب‌ها:
[ یک شنبه 15 بهمن 1391برچسب:, ] [ 22:14 ] [ عیسی میرداروطن ] [ ]

خواص شیرین بیان

شیرین بیان از جمله گیاهان دارویی خودرو است و کمتر مورد کشت قرار می‌گیرد. برگ های آن مرکب است و از 4 تا 7 زوج برگ به اضافه یک برگچه انتهایی تشکیل یافته ‌است که به سبب ترشح شیره، چسبنده‌اند. گل های این گیاه به رنگ های ارغوانی، زرد یا بنفش یا آبی مایل به سفید هستند و میوه‌اش شامل 5 تا 6 دانه مایل به قهوه‌ای است. ریشه و ساقه زیرزمینی آن مصرف دارویی دارد.


ترکیبات شیرین بیان

قسمت مورد استفاده شیرین بیان، ساقه‌های زیرزمینی و ریشه‌های گیاه است که دارای ترکیبات مختلفی است. مهم‌ترین ماده ای که موجب شیرینی شیرین بیان می شود، ترکیب موجود در ریشه‌های گیاه به نام اسید گلیسریزیک است که 50 برابر شکر شیرینی دارد. اسید گلیسریزیک با افزایش سن گیاه افزایش می‌یابد.

ترکیبات موجود در ریشه شیرین بیان برای مقابله با پوسیدگی دندان مفید هستند. همچنین خاصیت ضدمیکروبی داند، بنابراین می‌توان از شیره این گیاه به عنوان ماده ضدپوسیدگی در محلولهای شست و شوی دهان و نیز خمیر دندانها استفاده کرد.

 

خواص شیرین بیان

* مهم ترین خاصیت شیرین بیان که جدیدا کشف شده است، درمان زخم معده و سرطان معده است.

* این گیاه برای تقویت عمومی بدن مفید است و خوردن آن از پیری زود رس جلوگیری می‌کند و برای نرم کردن سینه موثر است.

* زخم ها و تاول‌های پوست را با دم کرده شیرین بیان شست‌وشو دهید تا زود خوب شوند.

* گیاه شیرین بیان ملین است و برای درمان سو هاضمه و از بین بردن نفخ شکم مفید است.


* برای برطرف کردن زخم و التهاب دهانمی توان ریشه شیرین بیان را مکید.

* این گیاه ورم معده را برطرف می‌کند و تنگی نفس را تسکین می‌دهد.

* این گیاه چشم را تقویت کرده و رفع سردرد می کند. برای این منظور 2 گرم ریشه شیرین بیان را پودر کرده و با یک گرم شکر و یک گرم رازیانه مخلوط کنید. سپس آن را در آب خیس کرده و هر روز بخورید.

* اگر شیرین بیان را قبل از غذا مصرف کنید، برای لاغری موثر است.

* برای درمان موخوره، دم کرده شیرین بیان را به سر بمالید و برای رفع بوی بدزیر بغل و پا از برگ های شیرین بیان پماد درست کرده در این قسمت‌ها بگذارید.

* در طب سنتی از این گیاه برای درمان اسپاسم عضلات و تورم، برونشیت، روماتیسم و ورم مفاصل استفاده می‌شود.

* امروزه نیز عصاره شیرین بیان یکی از اجزاء ترکیبی شربت سرفه است.

* شیرین بیان همچنین مدر (ادرارآور) است و می‌توان از آن به عنوان عامل ضدویروس موضعی برای زخم و التهاب زونا، چشم، دهان و دستگاه تناسلی استفاده کرد.

 

مضرات مصرف زیاد شیرین بیان

- مصرف بی رویه شیرین بیان یا سایر فرآورده‌های آن به سبب تحریک غدد فوق کلیوی و ترشح بیش از اندازه هورمون آلدوسترون مضر است. این حالت سبب عوارضی چون اختلال در فعالیت های متابولیسمی و بالا رفتن فشار خون می‌گردد. در صورت مصرف بیش از 20 گرم در روز، بروز عوارض نامطلوب بعید نیست.

- استفاده زیاد از شیرین بیان برای طحال نیز مضر است.

- برخی از افراد با مصرف زیاد شیرین‌بیان دچار درد عضله و عده‌ای دیگر دچار کرختی دست و پا می‌شوند.

- مصرف زیاد این ماده سبب افزایش وزن نیز می‌شود.

 

مصرف بسیار زیاد شیرین بیان ممکن است به بروز حالاتی خطرناک نظیر فشار خون و حتی سکته قلبی منجر شود.


چه کسانی باید از مصرف شیرین بیان خودداری کنند؟

در صورت بالا بودن فشار خون یا داشتن ناراحتی کلیه قلب ، یا کبد باید از مصرف شیرین بیان پرهیز کرد.

مصرف این گیاه و فرآورده‌های آن برای زنانی که در دوران بارداری یا شیردهی اند، ممنوع ‌است.

 

تهیه دم کرده شیرین بیان

محمد امیر راشکی، مسؤول بهره‌برداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان می گوید:

برای درست کردن دم کرده ی شیرین بیان باید 50 گرم ریشه شیرین بیان بدون پوست را آسیاب کنید و در یک لیتر آب جوش بریزید و بگذارید مدت 10 دقیقه دم بکشد.

برای درست کردن جوشانده شیرین بیان نیز باید 50 گرم ریشه شیرین بیان بدون پوست را آسیاب کرده و در 100 گرم آب بریزید و آنقدر بجوشانید که دوسوم آن باقی بماند.

 

عصاره شیرین بیان

با جوشاندن ریشه گیاه شیرین بیان و تبخیر بخش عمده آب آن، ماده‌ای سیاه‌ رنگ (مایل به قهوه‌ای) به دست می‌آید که همان عصاره است. این ماده به دو صورت جامد و شیره عرضه می‌گردد. عصاره شیرین بیان در پزشکی، داروسازی، صنایع غذایی و بهداشتی مصارف متعددی دارد.

کاربرد اصلی این ماده، (در کشورهای غربی) شیرین کردن فرآورده‌های غذایی است، چون 50 برابر قند (ساکاروز) شیرینی دارد و علاوه بر این، خواص دارویی هم دارد.

 

فرآورده های شیرین بیان

در اروپا آب‌نبات هایی با طعم تند از شیرین بیان تهیه می شود که طرفدار زیادی هم دارد. البته باید گفت که طعم اغلب این گونه تنقلات با روغن تخم انسیون (بادیان رومی) تامین می‌شود و مقدار واقعی شیرین‌بیان در آنها بسیار کم است.

از چاشنی شیرین بیان در تهیه نوشیدنی های غیرالکلی استفاده می شود.

مردم ایتالیا دوست دارند که شیرین بیان را به شکل طبیعی استفاده کنند، به این نحو که ریشه این گیاه را پس از شستن، به عنوان خو شبو کننده دهان می جوند.

در آشپزی چینی، شیرین بیان مانند چاشنی های دیگر در پخت غذاها استفاده می‌شود و اغلب برای خوش‌طعم کردن سوپ ها به کار می‌رود.

شیرین بیان در سوریه نیز خواهان زیادی دارد و به صورت نوشیدنی در بازار عرضه می‌شود.



موضوعات مرتبط: طب سنتی، ،
برچسب‌ها:
[ پنج شنبه 12 بهمن 1391برچسب:, ] [ 23:6 ] [ عیسی میرداروطن ] [ ]

 

 
 

عواملی که سبب کندی رشد بچه ها و کوتاه قدی آنان میشوند.

این عوامل به تعداد زیاد و به صورتهای مختلف میباشند اکثر مواقع آثار ظاهاری ندارند و پی بردن به آنها نیز دشوار است. ذیلا چند نمونه از این عوامل معرفی میشوند.

۱-گاهی وجود اختلالاتی در سیستم عصبی مرکزی سبب کندی رشد بچه ها میگردد.

۲- ناراحتی های کلیوی مانند عفونت مجاری ادراری نیز میتواند سبب این امر شود در اینگونه اطفال کوتاهای دست ها و پاها و کوتاهی انگشتان نیز مشاهده میگردد.

۳- عوامل ارثی و ژنتیکی نیز یکی از عوامل شایع کدی رشد و کوتاه قدی میباشد و این را کوتاه قدی فامیلی گویند.

۴- عوامل هورمنی یعنی کمبود ترشحات غده هیپوفیز یا غدد فوق کلیوی نیز میتواند سبب رشد و کوتاه قدی اطفال شود اما این حالت کمتر مشاهده میشود و این گروه کمتر از ۵٪ بچه های کوتاه قد را شامل میشوند.

۵-عوامل گوارشی مانند سوءجذب مواد غذایی در روده ها و یا التهاب روده ها و یا محرومیت غذائی و فقر سبب کوتاه قدی و کندی رشد اطفال میگردد.

۶- کم خونی مزمن نیز میتواند سبب این امر شود.

۷- بیماریهای مادرزادی قلبی نیز میتوانند سبب این امر شوند.

۸-ناراحتیهای ریوی مانند آسم یا هر ناراحتی تنفسی دیگری که مانع رسیدن اکسیژن کافی به بدن شوند.

۹-ناراحتی های روحی و روانی و افسردگی سبب میشوند که رفتار و غذا خوردن و خوابیدن و سایر اعمال طفل دستخوش اختلال و نتیجتا در رشد طفل وقفه ای ایجاد گردد در چنین مواقع دیده شده وقتی ناراحتی طفل بر طرف میشود رشد و نمو او تسریع میگردد.

۱۰- مصرف بیرویه بعضی داروها

۱۱- هر کاری که جسمی باشد یا فکری و خارج از قدرت طفل باشد رشد او را کند و سبب کوتاه قدی او میشود.

۱۲- گاهی در اثر عواملی زودتر از موقع در طفل آثار بلوغ ظاهر میشود که آنرا زودرس و بیموقع نامند که این امر سبب توقف رشد کودک و کوتاه ماندن قد او شده و عوارض دیگری را نیز به دنبال دارد.

 

 


موضوعات مرتبط: طب سنتی، ،
برچسب‌ها:
[ دو شنبه 9 بهمن 1391برچسب:, ] [ 22:2 ] [ عیسی میرداروطن ] [ ]
صفحه قبل 1 ... 6 7 8 9 10 ... 12 صفحه بعد
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

به وبلاگ حرفه وطن خوش آمدید
نويسندگان
لینک دوستان

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان حرفه وطن و آدرس herfevatan.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





آرشيو مطالب
اسفند 1396
فروردين 1396 اسفند 1395 بهمن 1395 دی 1395 خرداد 1395 فروردين 1395 آذر 1394 شهريور 1394 مرداد 1394 تير 1394 خرداد 1394 ارديبهشت 1394 فروردين 1394 اسفند 1393 بهمن 1393 دی 1393 آذر 1393 آبان 1393 مهر 1393 شهريور 1393 مرداد 1393 تير 1393 خرداد 1393 ارديبهشت 1393 فروردين 1393 اسفند 1392 بهمن 1392 دی 1392 آذر 1392 آبان 1392 مهر 1392 شهريور 1392 مرداد 1392 تير 1392 خرداد 1392 ارديبهشت 1392 فروردين 1392 اسفند 1391 بهمن 1391 دی 1391
امکانات وب

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 5
بازدید دیروز : 2
بازدید هفته : 9
بازدید ماه : 840
بازدید کل : 230255
تعداد مطالب : 511
تعداد نظرات : 65
تعداد آنلاین : 1



Alternative content



استخاره آنلاین با قرآن کریم


تعبیر خواب آنلاین

خطاطي نستعليق آنلاين